Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Ready Player One (2018)";


Απαντήσεις

Το Ready Player One βασίζεται στο ομότιτλο best seller μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Ernest Cline, το οποίο κυκλοφόρησε το 2011 και ουσιαστικά, αποτελεί μια ωδή στο pop culture με ασταμάτητες αναφορές σε χαρακτήρες, ταινίες, σειρές, παιχνίδια και όχι μόνο, που αποτέλεσαν στοιχεία-σταθμούς της δεκαετίας του 1980 και του 1990.

Η υπόθεση διαδραματίζεται το 2045, με τον κόσμο πια στο χείλος του χάους και της κατάρρευσης. Οι άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά στο OASIS, ένα παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακής ουτοπίας, μία εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, δημιούργημα του εκκεντρικού, αλλά ιδιοφυή James Halliday, στην οποία όταν συνδέονται μπορούν να "ταξιδέψουν" σε ένα άλλο, ατελείωτο σύμπαν και να ξεχάσουν την τραγωδία της πραγματικής ζωής.

Όταν ο Halliday πεθαίνει, αποκαλύπτεται στη διαθήκη του ότι αποφάσισε να αφήσει την τεράστια περιουσία του στον πρώτο άνθρωπο που θα βρει ένα σχετικό easter egg που έχει κρύψει ο ίδιος μέσα στο OASIS. Η αποκάλυψη θα πυροδοτήσει ένα παγκόσμιο κυνήγι θησαυρού, στο οποίο αποφασίζει να συμμετάσχει και ο νεαρός Wade Watts, μέσω του avatar του στο OASIS, τον Parzival, ο οποίος γρήγορα βρίσκεται μπλεγμένος με πανίσχυρους εχθρούς εντός εταιρίας, αλλά και αδίστακτους αντιπάλους που δεν θα σταματήσουν σε τίποτα, ούτε εντός Oasis ούτε στον πραγματικό κόσμο, αν δεν φτάσουν στον θησαυρό πρώτοι.

 

Ready Player One (2018)

 Προσθήκη νέας απάντησης