Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "The Railway Man (2013)";


"Ο κύκλος των αναμνήσεων (2013)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Αγγλία, δεκαετία του '80. Ο Έρικ Λόμαξ είναι ένας Άγγλος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που ασχολείται με τα τρένα. Μία μέρα, καθώς ταξιδεύει με ένα τρένο, γνωρίζει την Πάτι, την οποία ερωτεύεται, και λίγο καιρό αργότερα γίνεται σύζυγός του. Κατά τη διάρκεια του γάμου τους, ο Έρικ αρκετές φορές φέρεται αλλοπρόσαλλα, ξυπνάει μέσα στη νύχτα και δείχνει ότι έχει ένα μυστικό που κρύβει. Η Πάτι, μη μπορώντας να μάθει το έχει συμβεί στον Έρικ, απευθύνεται στον φίλο του και συμπολεμιστή του Φίνλεϊ, ο οποίος της λέει ότι ο Έρικ έχει βασανιστεί στην Ταϊλάνδη από έναν Ιάπωνα της στρατιωτικής αστυνομίας, τον Τακάσι Ναγκάσε, κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του στο στρατόπεδο εργασίας που δούλευαν οι Άγγλοι στρατιώτες για τη δημιουργία σιδηροδρομικών γραμμών. Ο Έρικ βασανίστηκε επειδή αποκάλυψε πως εκείνος ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή ραδιοφώνου, προκειμένου να ακούν οι Άγγλοι στρατιώτες BBC.

Ο Φίνλεϊ πληροφορεί τον Έρικ, πως ο υπεύθυνος για τους βασανισμούς του ζει και δουλεύει στην Ταϊλάνδη στη σιδηροδρομική γραμμή ως ξεναγός. Ο Φίνλεϊ λέει στον Έρικ πως πρέπει να πάει να τον βρει για να τον εκδικηθεί. Λίγο αργότερα, ο Φίνλεϊ αυτοκτονεί, μη μπορώντας να αντέξει τα βιώματα που είχε και αυτός από τον πόλεμο.

Ο Λόμαξ ταξιδεύει στην Ιαπωνία και βρίσκει τον Ναγκάσε να δουλεύει στη σιδηροδρομική γραμμή. Μετά το τέλος της δουλειάς του, τον απειλεί και του λέει πως θα τον σκοτώσει. Ο Ναγκάσε του λέει πως τότε γλίτωσε την καταδίκη, παρ' όλο που ήταν εγκληματίας πολέμου, καθώς δήλωσε ψευδώς πως στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δούλευε ως διερμηνέας, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ήταν ο μόνος Ιάπωνας στρατιώτης στο στρατόπεδο εργασίας που ήξερε αγγλικά. Ο Έρικ τελικά δεν μπορεί να σκοτώσει τον Ναγκάσε και γυρνά στην πατρίδα του και λαμβάνει ένα γράμμα από τον Ναγκάσε, στο οποίο του ζητά συγγνώμη.

Ο Έρικ πηγαίνει ξανά στην Ταϊλάνδη, αυτή τη φορά μαζί με την Πάτι, και συναντά ξανά στον Ναγκάσε. Του δίνει ένα γράμμα, στο οποίο του λέει πως τον συγχωρεί. Οι δυο τους παρέμειναν φίλοι μέχρι το τέλος της ζωής τους.

πηγή: el.wikipedia.org

 

The Railway Man (2013)Προσθήκη νέας απάντησης