Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Panic Room (2002)";


"Δωμάτιο πανικού (2002)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Η Μεγκ Άλτμαν είναι πρόσφατα διαζευγμένη και μαζί με την κόρη της, Σάρα, η οποία έχει διαβήτη, μόλις αγόρασαν ένα σπίτι τεσσάρων ορόφων. Το σπίτι περιλαμβάνει ένα δωμάτιο πανικού, ένα απομονωμένο δηλαδή δωμάτιο που προστατεύει τους κατοίκους από εισβολείς. Το δωμάτιο έχει μια χοντρή μεταλλική πόρτα και ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας. Το πρώτο τους κιόλας βράδυ, τρεις άνδρες θα εισβάλλουν στο σπίτι, ο Τζούνιορ -εγγονός του πρώην ιδιοκτήτη, ο Μπέρναμ -υπάλληλος της ασφαλιστικής εταιρίας που χρησιμοποιεί το σπίτι και ο Ραούλ -που τον προσέλαβε ο Τζούνιορ να τους βοηθήσει.

Αφού ανακαλύπτουν ότι στο σπίτι μετακόμισαν οι Άλτμαν, ο Τζούνιορ πείθει τον διστακτικό Μπέρναμ να συνεχίσουν σύμφωνα με το σχέδιό τους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως, η Μεγκ ξυπνάει και βλέπει τους διαρρήκτες από τα μόνιτορ στο δωμάτιο πανικού. Πριν οι κλέφτες, προλάβουν να τη σταματήσουν, η Μεγκ τρέχει στη Σάρα, την ξυπνάει και κλειδώνονται μέσα στο δωμάτιο πανικού. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι οι εισβολείς ψάχνουν 3 εκατομμύρια δολάρια που άφησε ο πρώην ιδιοκτήτης και τα χρήματα αυτά βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο πανικού. Τότε ο Μπέρναμ ρίχνει την ιδέα να βάλουν γκάζι στο σύστημα εξαερισμού του δωματίου. Το σχέδιό του, ενώ στην αρχή επιτυγχάνει, ο Ραούλ παίρνει την πρωτοβουλία και γεμίζει το δωμάτιο με γκάζι. Η Σάρα βρίσκει μια χαραμάδα από την οποία αυτή και η Μεγκ αναπνέουν. Τότε η Μεγκ αποφασίζει να βάλει φωτιά στο δωμάτιο. Καθώς ο Τζούνιο έχει βάλει το αυτί του στον τοίχο για να ακούσει τι κάνουν οι δυο γυναίκες, η Μεγκ αφού έχει σκεπάσει τον εαυτό της και την κόρη της με κουβέρτες που αντέχουν στη φωτιά, ανεβαίνει στον αεραγωγό και ανάβει έναν αναπτήρα. Το ταβάνι του δωματίου παίρνει φωτιά και το πρόσωπο του Τζούνιορ καίγεται.

Στην πορεία, οι Άλτμαν, κάνουν αρκετές προσπάθειες να φωνάξουν κάποιον, συμπεριλαμβανομένου του γείτονά τους, που προσπαθούν ανεπιτυχώς να τον ξυπνήσουν με ένα φακό. Αργότερα η Μεγκ και ενώ δεν έχει συνδέσει την ξεχωριστή τηλεφωνική γραμμή του δωματίου, βρίσκει τα καλώδια της κεντρικής τηλεφωνικής γραμμής και καλεί τον πρώην άντρα της, Στίβεν, λίγο πριν οι διαρρήκτες κόψουν το καλώδιο. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η Σάρα παθαίνει κρίση λόγω υπογλυκεμίας που προκαλεί ο διαβήτης και δυστυχώς τα φάρμακά της είναι μέσα στο ψυγείο του δωματίου της.

Όταν όλες τους οι απόπειρες να μπουν μέσα στο δωμάτιο αποτυγχάνουν, ξεφεύγει του Τζούνιορ ότι τα λεφτά μέσα στο δωμάτιο είναι πολύ περισσότερα και τα παρατάει. Όταν πάει να φύγει από το σπίτι, πυροβολείται από τον Ραούλ και πεθαίνει. Τότε υπό την απειλή του όπλου, ο Μπέρναμ αναγκάζεται να συνεχίσει. Αργότερα, φτάνει στο σπίτι ο Στίβεν και πιάνεται όμηρος. Ο Ραούλ τον χτυπάει άσχημα και τον χρησιμοποιούν για να ξεγελάσουν τη Μεγκ. Η Μεγκ βγαίνει από το δωμάτιο, προσπαθώντας να πάρει το φάρμακο της Σάρα και της επιτίθεται ο Ραούλ. Λίγο πριν κλείσει η πόρτα του δωματίου με το Ραούλ και και τον Μπέρναμ μέσα, η Μεγκ σπρώχνει το φάρμακο και ο Μπέρναμ της το δίνει.

Αργότερα, χτυπούν την πόρτα δύο αστυνομικοί, που τους τηλέφώνησε ο Στίβεν νωρίτερα. Με το Ραούλ να απειλεί ότι θα σκοτώσει τη Σάρα, η Μεγκ λέει ψέματα στους αστυνομικούς. Εν τω μεταξύ ο Μπέρναμ, προσπαθεί να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται κρυμμένο μέσα σο δωμάτιο πανικού. Όταν τα καταφέρνει θα βρει γραμμάτια που αξίζουν 22 εκατομμύρια δολάρια. Με τους δύο να βγαίνουν από το δωμάτιο κρατώντας τη Σάρα όμηρο, δέχονται επίθεση από τους Μεγκ και Στίβεν. Μετά από μια μάχη, ο Μπέρναμ καταφέρνει να φύγει και ο Ραούλ είναι έτοιμος να σκοτώσει τη Μεγκ με βαριοπούλα. Τότε επιστρέφει ο Μπέρναμ και σκοτώνει το Ραούλ. Η απόφασή του αυτή να επιστρέψει τον καθυστερεί και έτσι συλλαμβάνεται από την αστυνομία που έχει καταφτάσει καθώς ο αστυνομικός που μίλησε με τη Μεγκ βρήκε μυστήρια τη συμπεριφορά της. Μετά την περιπέτειά τους, η Μεγκ και η Σάρα, διαβάζουν την εφημερίδα, ψάχνοντας για νέο σπίτι.

el.wikipedia.org

 

Panic Room (2002)Προσθήκη νέας απάντησης