Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "The Mystery of Henri Pick (2019)";


"Το Μυστήριο του Κύριου Πικ (2019)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Σε μία περίεργη βιβλιοθήκη στην καρδιά της Βρετάνης, την «Βιβλιοθήκη των Απορριφθέντων Βιβλίων», μία νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει ένα εκπληκτικό χειρόγραφο που αποφασίζει αμέσως να εκδώσει. Το μυθιστόρημα γίνεται μπεστ-σέλερ. Αλλά ο συγγραφέας του, ο Ανρί Πικ, ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας, που πέθανε πριν από δύο χρόνια, δεν θα μπορούσε να είχε γράψει τίποτε άλλο πέρα από τη λίστα με τα ψώνια, σύμφωνα με τη χήρα του. Ένας κριτικός λογοτεχνίας, πεπεισμένος ότι πρόκειται για απάτη, αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση, με την απρόσμενη βοήθεια της κόρης του αινιγματικού Ανρί Πικ.

 

The Mystery of Henri Pick (2019)

Στην κωμόπολη Βανκούβερ της πολιτείας της Ουάσινγκτον, στο Μουσείο Ιστορίας της Clark County, στεγάζεται η μοναδική στον κόσμο βιβλιοθήκη ανέκδοτων βιβλίων. Μια συλλογή δεκάδων χιλιάδων χειρογράφων από επίδοξους ή και δοξασμένους συγγραφείς που απορρίφθηκαν από εκδότες και δεν κατέληξαν ποτέ σε κανένα ράφι. Πρόκειται για τη «Βιβλιοθήκη Μπρότιγκαν», ιδρυμένη στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από τον βιβιλοθηκονόμο Τζον Μπάρμπερ μαζί με οπαδούς του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν (1935-1984), του αυτόχειρα ποιητή και συγγραφέα της μπίτνικ γενιάς που άφησε πίσω του δεκάδες ανέκδοτα έργα και είχε φανταστεί μια τέτοια βιβλιοθήκη στο μυθιστόρημά του «Η Έκτρωση» (1966).

Εμπνευσμένος από τη βιβλιοθήκη αυτή, ο Γάλλος συγγραφέας Νταβίντ Φενκινός (υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, και για την λογοτεχνική πηγή της δραμεντί του 2011 «Επιστροφή Στον Ερωτα» με την Οντρέ Τοτού) έγραψε το 2016 το «Le Mystère Henri Pick», τοποθετώντας την ιστορία του σε ένα ανάλογο ίδρυμα στην καρδιά της Βρετάνης, στη χερσόνησο Κροζόν. Ένα μυστήριο με φόντο τον εκδοτικό κόσμο, εξελισσόμενο σαν αστυνομικό αίνιγμα, αλλά με το προς εξιχνίαση «έγκλημα» να αφορά εδώ τη συγγραφή ενός αδέσποτου χειρόγραφου ονόματι «Οι Τελευταίες Ώρες Μιας Ερωτικής Ιστορίας».

πηγή: flix.gr

Προσθήκη νέας απάντησης