Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας The Monuments Men (2013);


Απαντήσεις

ΤΗΣ ΒΑΛΙΑΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΗ

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί, και συνυπογράφει το σενάριο του θρίλερ δράσης «The Monuments Men», που βασίζεται στην αληθινή ιστορία μιας υπόθεσης που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού στην σύγχρονη ιστορία. Η ταινία επικεντρώνεται σε μια απίθανη «διμοιρία» που συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με αποστολή να εισχωρήσει στη Γερμανία για να σώσει αριστουργήματα της τέχνης από την καταστροφική μανία των Ναζί, και να τα επιστρέψει στους νόμιμους δικαιούχους.

Αυτή η ομάδα δεν ήταν σκληραγωγημένοι στρατιώτες αλλά διευθυντές και επιμελητές μουσείων και ιστορικοί της τέχνης, με μια αποστολή που φάνταζε ακατόρθωτη : με τα έργα παγιδευμένα πίσω από τις γραμμές του εχθρού και με τον Γερμανικό στρατό να έχει ρητές εντολές από τον Χίτλερ να καταστρέψει τα πάντα καθώς το Ράιχ κατέρρεε, πως θα μπορούσαν αυτοί οι επτά τύποι – που ήταν εξοικειωμένοι με τον Μικελάντζελο αλλά όχι με… επικίνδυνες αποστολές – να έχουν έστω και μια ελπίδα ότι θα το πετύχουν; Ωστόσο, οι “Monuments Men” (άνθρωποι των μνημείων) όπως αποκαλούνταν, όταν βρέθηκαν σ’ ένα αγώνα ενάντια στο χρόνο για να αποτρέψουν την ολοκληρωτική καταστροφή χιλίων χρόνων πολιτισμού, ρίσκαραν τις ζωές τους για να προστατέψουν και να υπερασπιστούν τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας.

Αυτή η απίθανη αληθινή ιστορία, στην οποία πρωταγωνίστησαν άνθρωποι που το μόνο που θέλησαν ήταν όχι να γίνουν ήρωες αλλά να διαφυλάξουν τον ανεκτίμητο θησαυρό της γνώσης και της τέχνης – το πιο πολύτιμο κληροδότημα για να διατηρηθεί η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από το ομώνυμο βιβλίο του Robert M. Edsel και είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει τις υποψηφιότητες διαφόρων κινηματογραφικών βραβείων, όπως και τα Οσκαρ του 2014.

Το εντυπωσιακό καστ συμπληρώνουν οι : Ματ Ντέιμον, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Γκούντμαν, Μπιλ Μάρεϊ, Ζαν Ντιζαρντέν. Η ταινία «The Monuments Men» θα κάνει την πρεμιέρα της στις αμερικανικές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου ενώ προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία εξόδου στη χώρα μας.Προσθήκη νέας απάντησης