Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Lords of Chaos (2018)";


Απαντήσεις

Στη δεκαετία του '80, ένας νέος κιθαρίστας που ονομάζεται Euronymous σχηματίζει ένα black metal συγκρότημα που ονομάζεται Mayhem, το πρώτο του είδους του στη χώρα τους της Νορβηγίας, μαζί με τον Necrobutcher στο μπάσο και τον Manheim στα ντραμς. Ο Manheim φεύγει από το συγκρότημα και σύντομα αντικαταστάθηκε από τον καινούργιο ντράμερ Hellhammer. Επίσης, προσλαμβάνουν έναν τραγουδιστή από τη Σουηδία που ονομάζεται Dead, ο οποίος παρουσιάζει αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, την οποία απεικονίζει κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεών του κόβοντας τον εαυτό του και αιμορραγώντας μπροστά στο κοινό και ρίχνοντας κεφάλια χοίρων στο ακροατήριο.

Ενώ βρισκόταν μόνος του στο σπίτι, ο Dead χρησιμοποιεί ένα μαχαίρι κουζίνας για να χαρακώσει τα χέρια και το λαιμό του και στη συνέχεια χρησιμοποιεί το κυνηγετικό όπλο του Euronymous για να αυτοπυροβοληθεί στο μέτωπο, αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα ότι αυτοκτόνησε. Ο Euronymous επιστρέφει στο σπίτι και βρίσκει το νεκρό σώμα του Dead, αλλά αντί να καλέσει την αστυνομία, παίρνει φωτογραφίες του σώματος. Αφού απομακρύνει το σώμα του Dead, ο Euronymous δίνει κάποια περιδέραια στα άλλα μέλη του συγκροτήματος, τα οποία ισχυρίζεται ότι είναι κομμάτια από το κρανίο του Dead.

Λίγο αργότερα, ο Euronymous ξεκινά τη δική του black metal δισκογραφική εταιρεία και ανοίγει ένα καταστημα με τίτλο Helvete ("Hell"), το οποίο γίνεται ένας κοινωνικός κόμβος για τους μεταλλάδες που γίνεται γνωστός ως "Black Circle". Ο Kristian (ο οποίος τώρα αποκαλείται Varg Vikernes) εμφανίζεται στο κατάστημα με τη μορφή ενός μεταλλά και ρωτά τον Euronymous αν υπάρχει προς πώληση ένα LP των Scorpions στο κατάστημά του. Αφού αρχικά χλευάστηκε από τους Euronymous, Hellhammer και Faust, ο Varg κερδίζει την αποδοχή τους μετά από την επίδειξη...

Πρόκειται ουσιαστικά για την κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου των Michael Moynihan και Didrik Søderlind που πραγματεύεται την γέννηση της νορβηγικής black metal μπάντας Mayhem η οποία συνδέθηκε με κατηγορίες για βανδαλισμό και εμπρησμό εκκλησιών ενώ απασχόλησε αρκετά και τον Τύπο όσον αφορά την σχέση της με την υπόθεση αυτοκτονίας του τραγουδιστή Per Yngve Ohlin (“Dead”) το 1991 και με την δολοφονία του κιθαρίστα Øystein Aarseth (“Euronymous”) το 1993 από τον Varg Vikernes.

periergos.gr

 

Lords of Chaos (2018)Προσθήκη νέας απάντησης