Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Léon (1994)";


"Λεόν: ο Επαγγελματίας (1994)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Ο Léon (Jean Reno) είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος που έχει μάθει να ζει κρατώντας κάθε συναίσθημα μακριά από τη ζωή του.  Έφυγε από τη χώρα του, την Ιταλία, σε ηλικία 19 ετών και τώρα μένει ολομόναχος σ’ ένα μικρό διαμέρισμα στην περιοχή Little Italy, στο Μanhattan της Νέας Υόρκης. Ο καλύτερός του φίλος είναι ένα φυτό. Οι περισσότερες δουλειές του προέρχονται από ένα μαφιόζο, ιδιοκτήτη ενός Ιταλικού εστιατορίου, τον Tony (Danny Aiello).

Η Mathilda (Natalie Portman) είναι ένα 12χρονο κορίτσι που ζει στο διπλανό διαμέρισμα από του Léon, με την οικογένειά της, μια οικογένεια προβληματική από πολλές απόψεις. Ο πατέρας της κρύβει στο σπίτι τους ναρκωτικά για λογαριασμό μιας ομάδας διεφθαρμένων αστυνομικών.

Αρχηγός τους είναι ο Norman Stansfield (Gary Oldman), ένας αρκετά βίαιος άνθρωπος ο οποίος όταν ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της Mathilda κρατάει ένας μέρος από τα ναρκωτικά για λογαριασμό του, οδηγεί την ομάδα του στο σπίτι τους και σκοτώνει όλη της την οικογένεια. Η μικρή Mathilda θα γλιτώσει, καθώς εκείνη την ώρα έλειπε για ψώνια.

Γυρνώντας σπίτι και συνειδητοποιώντας τι έχει συμβεί, μην έχοντας άλλη επιλογή, χτυπάει την πόρτα του Léon, αφού ο Stansfield με την ομάδα του ήταν ακόμη εκεί και ψάχνουν να την βρουν. O Léon, έχοντας καταλάβει τι έχει συμβεί, θα ανοίξει την πόρτα διστακτικά και θα πάρει τη Mathilda υπό την προστασία του. Όταν η Mathilda θα ανακαλύψει ότι ο Léon είναι εκτελεστής θα του ζητήσει να τη διδάξει τα μυστικά της δουλειάς του, ώστε να εκδικηθεί το θάνατο της οικογένειάς της. Στην αρχή, ο Léon είναι λίγο διστακτικός και η παρουσία της του φαίνεται κάπως μιας κι έχει μάθει να ζει μόνος του, αλλά τελικά αποφασίζει να εκπαιδεύσει τη Mathilda και της δείχνει πώς να χρησιμοποιεί διάφορα όπλα. Σε αντάλλαγμα, εκείνη θα καθαρίζει, θα τον περιποιείται και θα τον μάθει γραφή και ανάγνωση.

Με τον καιρό, οι δυο έρχονται πιο κοντά συναισθηματικά. Η Mathilda κοιτάζει τον Léon, του λέει πως τον αγαπά, αλλά ο Léon αρνείται να ανταποκριθεί.

Όταν ο Léon φεύγει από το διαμέρισμα, προφανώς για μια αποστολή, η Mathilda γεμίζει μια τσάντα με όπλα από τη συλλογή του Léon και ξεκινά να σκοτώσει τον Stansfield. Όταν ο Léon μαθαίνει το σχέδιό της από ένα σημείωμα που του άφησε, τρέχει και σώζει τη Mathilda, σκοτώνοντας δύο άντρες του Stansfield, ο οποίος είναι απίστευτα εξοργισμένος μετά από αυτό. Ο Stansfield συλλαμβάνει τον Tony, και βίαια τον ανακρίνει για να μάθει που κρύβεται την ο Léon.

Καθώς η Mathilda και ο Léon αναρρώνουν μετά το επεισόδιο αυτό, ο Léon της λέει για το πώς έγινε επαγγελματίας δολοφόνος. Όταν ο Léon ήταν νέος και ζούσε στην Ιταλία, ερωτεύτηκε ένα κορίτσι από μια πλούσια οικογένεια. Οι δύο έκαναν σχέδια να κλεφτούν, αλλά όταν ο πατέρας του κοριτσιού ανακάλυψε τη σχέση τους, τη σκότωσε από θυμό, διαφεύγοντας από τα χέρια της δικαιοσύνης. Ο Λεόν σκότωσε τον πατέρα της για να πάρει εκδίκηση και ήρθε στη Νέα Υόρκη, όπου εδώ συνάντησε τον Tony και εκπαίδευσε στο να γίνει εκτελεστής.

periergos.gr

 

Léon (1994)Προσθήκη νέας απάντησης