Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Kursk (2018)";


"Kursk: Η τελευταία αποστολή (2018)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Εκατόν δεκαοκτώ Ρώσοι ναυτικοί πέθαναν κατά τη διάρκεια της καταστροφής του υποβρύχιου K-141 Kursk του 2000. Το Kursk βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας ρωσικής ναυτικής άσκησης στη Θάλασσα του Μπάρεντς μετά από εκρήξεις στο υποβρύχιο. Είκοσι τρεις ναυτικοί επέζησαν από το δυστύχημα και περίμεναν απεγνωσμένα για βοήθεια, ενώ έβλεπαν τα αποθέματα οξυγόνου να εξαντλούνται. Η ρωσική κυβέρνηση αρνήθηκε τη βοήθεια ξένων κυβερνήσεων για πέντε ημέρες, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης.

Στην ταινία, οι είκοσι τρεις ναυτικοί που επέζησαν από την αρχική έκρηξη επιβιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ τρεις προσπάθειες διάσωσης του ρωσικού ναυτικού απέτυχαν. Στην πραγματικότητα, υπάρχει συζήτηση για το πόσο καιρό επέζησαν οι ναυτικοί. Σύμφωνα με μια θεωρία, όλοι οι ναυτικοί πέθαναν εντός οκτώ ωρών από την έκρηξη, δηλαδή, πριν από την πρώτη προσπάθεια διάσωσης. Ένας άλλος, που προωθήθηκε αρχικά από τους διοικητές του Βόρειου Στόλου, λέει ότι επέζησαν μεταξύ 18 και 24 ωρών μετά το ατύχημα. Ωστόσο, τα αποδεικτικά στοιχεία από το σωζόμενο υποβρύχιο υποδηλώνουν ότι οι είκοσι τρεις ναυτικοί στο πίσω διαμέρισμα ήταν πράγματι ζωντανοί για πέντε ή έξι ημέρες.

Μερικά άτομα από το πλήρωμα που επιβίωσε από την αρχική έκρηξη, είναι και ο αξιωματικός Mikhail Kalekov (Matthias Schoenaerts), του οποίου η έγκυος σύζυγος (Lea Seydoux) και το παιδί τον περιμένουν πίσω στο σπίτι. Δυστυχώς, η διάσωση τους περιπλέκεται από τη γραφειοκρατία μεταξύ Ρωσίας, Γαλλίας, Νορβηγίας και Βρετανίας, με τον αρχηγό του βρετανικού ναυτικού David Russell (Colin Firth) να προσπαθεί να πείσει τους Ρώσους αξιωματούχους να δεχθούν ξένη βοήθεια.

periergos.gr

 

Kursk (2018)

 Προσθήκη νέας απάντησης