Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Invisible Life (2019)";


"Η Αόρατη Ζωή της Ευρυδίκης Γκουσμάο (2019)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Δύο αχώριστες αδερφές, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της δεκαετίας του ’50, αναγκάζονται να αποχωριστούν η μία την άλλη, όταν αποφασίζουν να κάνουν το παραπάνω βήμα στη ζωή προς την ουσιαστική ενηλικίωσή τους, πραγματοποιώντας όνειρα που θα τους οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Η Γκουίδα ακολουθεί έναν Έλληνα ναύτη στην Αθήνα, μένει έγκυος και επιστρέφει ντροπιασμένη στο σπίτι της, αντιμετωπίζοντας τον εχθρικό πατέρα που την αποκληρώνει με συνοπτικές διαδικασίες και μπόλικη εκδικητικότητα. Μετά από όλα αυτά, δεν έχει άλλη επιλογή από το να μεγαλώσει ολομόναχη το εκτός γάμου παιδί της.

Η αδελφή της, η Ευρυδίκη, έχει παντρευτεί έναν αδιάφορο, ανώριμο άνδρα, ο οποίος βλέπει το σεξ σαν ένα κτηνώδες παιχνίδι κι εκείνη αποφεύγει, μάταια, να κάνει παιδί μαζί του. Το μεγάλο της όνειρο, να κάνει καριέρα ως πιανίστα, μένει μετέωρο και, τιμώντας το όνομά της και τον μύθο του Ορφέα, η μουσική αποτυγχάνει να τη σώσει.

Μια έξυπνη αναφορά στον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, μα πάνω απ’ όλα ένας ύμνος στο γυναικείο σθένος. Ένας φόρος τιμής στις αμέτρητες γυναίκες που στερήθηκαν τη δυνατότητα να διαθέσουν το σώμα και το πνεύμα τους όπως οι ίδιες επιθυμούσαν, προκειμένου να στριμωχτούν σε ασφυκτικά πατριαρχικά καλούπια.

 

Invisible Life (2019)Προσθήκη νέας απάντησης