Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Hachi: A Dog's Tale (2009)";


"Hachiko: Η ιστορία ενός σκύλου (2009)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Το "A Dog's Tale" βασίζεται στην αληθινή ιστορία αγάπης και αφοσίωσης μεταξύ ενός άνδρα και ενός σκύλου.

Την ιστορία διηγείται ο Ronnie που είναι ο εγγονός του άνδρα. Όταν ο Ronnie έπρεπε να δώσει μια παρουσίαση στο σχολείο για έναν προσωπικό ήρωα, επιλέγει να πει την ιστορία του σκύλου του παππού του Hachiko ("Hachi" για συντομία). Παρά το γέλιο των συμμαθητών του, ο Ronnie περιγράφει πώς ο παππούς του, ο καθηγητής Parker Wilson, βρίσκει ένα χαμένο κουτάβι που είχε μεταφερθεί από ένα ιαπωνικό μοναστήρι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο πρέπει και στο σπίτι του για μερικές ημέρες.

Ο καθηγητής σκοπεύει να αναζητήσει τον προορισμό του και να τον στείλει στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του κουταβιού δεν μπορεί να βρεθεί και ο Parker και το κουτάβι αρχίζουν να αναπτύσουν έναν στενό δεσμό. Μαθαίνει επίσης από τον Ken, έναν ιάπωνα φίλο του καθηγητή, ότι ο σκύλος είναι μια ιαπωνική φυλή που ονομάζεται Akita και ότι ο ιαπωνικός χαρακτήρας στην ετικέτα που έχει στο λαιμό του είναι αριθμός οκτώ - "hachi". Αν και η σύζυγος του Parker, Cate, είναι αντίθετη στο να κρατήσουν το κουτάβι, τελικά υποχωρεί μετά το δεσμό που αναπτύχθηκε μεταξύ του Parker και του κουταβιού.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου οι δυο τους έρχονται ακόμα πιο κοντά. Ο Parker προσπαθεί να εκπαιδεύσει τον Hachi, αλλά ο σκύλος αρνείται να μάθει αυτά που του υποδυκνύει το αφεντικό του. Ένα πρωί ο Parker φεύγει για την δουλειά και ο Hachi τον ακολουθεί στο σιδηροδρομικό σταθμό, αρνούμενος να επιστρέψει στο σπίτι χωρίς τον αφεντικό του, προκαλώντας τον Parker να χάσει το τρένο πάει το σκύλο στο σπίτι. Την επόμενη μέρα ο Hachi ακολουθεί πάλι τον Parker που αυτή τη φορά μπαίνει στο τρένο. Όταν ο Parker επιστρέφει στο σιδηροδρομικό σταθμό μετά τη δουλειά, εκπλήσσεται που βρίσκει τον Hachi να τον περιμένει. Ο Hachi μαθαίνει την ώρα επιστρέφει ο Parker στο σπίτι και καθημερινά πηγαίνει και τον περιμένει στο σταθμό στις 5:00 μ.μ.

Ένα χειμωνιάτικο πρωϊνό, ο Parker φεύγει για τη δουλειά. Την ίδια ημέρα, την ώρα που εργάζεται, ο Parker παθαίνει ένα εγκεφαλικό επειδόσιο και πεθαίνει, και έτσι δεν επιστρέφει ποτέ στο σπίτι, όπως συνήθως. Ο Hachi, περιμένει στη συνηθισμένη του θέση για τον Parker. Το τρένο φτάνει στην ώρα του, οι επιβάτες κατεβαίνουν, αλλά ο Hachi δεν βλέπει τον κύριο του να αποβιβάζεται. αντί να φύγει περιμένει και περιμένει υπομονετικά για ώρες ακόμα και όταν αρχίζει να χιονίζει. Τελικά ο γαμπρός του Parker, ο Michael, έρχεται να τον πάρει. Αν και όλοι προσπαθούν να κάνουν τον Hachi να καταλάβει ότι ο Parker έχει πεθάνει, ο Hachi προφανώς δεν μπορεί να δεχτεί ότι το αφεντικό του δεν θα επιστρέψει στο σπίτι. Αντ' αυτού επιστρέφει καθημερινά στο σιδηροδρομικό σταθμό και συνεχίζει να περιμένει.

periergos.gr

Hachi: A Dog's Tale (2009)

 Προσθήκη νέας απάντησης