Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Green Zone (2010)";


"Ουδέτερη ζώνη (2010)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Στις 19 Μαρτίου 2003, ο Ιρακινός στρατηγός Mohammed Al-Rawi (Yigal Naor) εγκατέλειψε την κατοικία του εν μέσω του βομβαρδισμού της Βαγδάτης. Πριν φύγει από το συγκρότημα, παραδίδει ένα σημειωματάριο στον βοηθό του Seyyed, στον οποίο δίνει εντολή να ειδοποιήσει τους αξιωματικούς του, να πάνε στις αποθήκες τους και να περιμένουν σήμα του.

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, ο Αρχηγός του Στρατού των ΗΠΑ, Roy Miller (Matt Damon) και η διμοιρία του ελέγχουν μια αποθήκη για ιρακινά όπλα μαζικής καταστροφής. Προς έκπληξη του Miller, η αποθήκη δεν είναι κλειδωμένη και οι λεηλάτες μπαινοβγαίνουν, καθώς οι στρατιώτες από την 101 Αεροπορική Διεύθυνση που την φυλάνε δεν είναι αρκετοί γι' αυτήν τη δουλειά. Μετά από πυρκαγιά που προκλήθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή, ο Miller διαπιστώνει ότι η αποθήκη είναι άδεια και είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που μια επίσημη αποστολή οδηγεί σε αδιέξοδο. Αργότερα, σε μια συζήτηση, ο Miller επισημαίνει ότι η πλειονότητα των πληροφοριών που του δόθηκαν είναι ανακριβείς και ανώνυμες. Ανώτεροι αξιωματούχοι αναιρούν τα λεγόμενα του. Στη συνέχεια, ο αξιωματικός της CIA Martin Brown (Brendan Gleeson) του λέει ότι το επόμενο μέρος που πρόκειται να ερευνήσει, επιθεωρήθηκε από μια ομάδα του ΟΗΕ δύο μήνες πριν και ότι και αυτό ήταν άδειο.

Εν τω μεταξύ, ο αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Clark Poundstone (Greg Kinnear), καλωσορίζει τον Ιρακινό πολιτικό εξόριστο, Ahmed Zubaidi (Raad Rawi) στο αεροδρόμιο. Εκεί ο Poundstone αμφισβητείται από τη δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Lawrie Dayne (Amy Ryan). Λέει ότι πρέπει να μιλήσει απευθείας στο "Magellan" (βασισμένο στον πραγματικό πληροφοριοδότη "Curveball"), αλλά ο Poundstone την απομακρύνει.

Εν τω μεταξύ, ενώ ελέγχει έναν άλλο απροσδόκητο ιστότοπο, ο Miller προσεγγίζεται από έναν Ιρακινό που αποκαλείται «Freddy» (Khalid Abdalla). Ο Freddy του λέει ότι είδε κάποιους VIP του Ba'ath Party να συναντιούνται σε ένα κοντινό σπίτι. Μέσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Al-Rawi μαζί με τους αξιωματικούς του και τους βοηθούς του στη Βαγδάτη, οι οποίοι συζητούν την τρέχουσα κατάσταση. Ο Al-Rawi αποφασίζει να περιμένει τους Αμερικανούς να του προσφέρουν μια συμφωνία και αν δεν το κάνουν να τους επιτεθεί. Καθώς η συνάντηση τελείωσε, ο Miller και οι άντρες του μπουκάρουν στο σπίτι. Ο Al-Rawi κατάφερε να δραπετεύσει, αλλά συλλαμβάνεται ο Seyyed. Πριν ο Miller καταφέρει να αποσπάσει αρκετές πληροφορίες, ο Seyyed....

periergos.gr

 

Green Zone (2010)Προσθήκη νέας απάντησης