Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Gemini (2017)";


Απαντήσεις





Ένα έγκλημα στην καρδιά του Χόλιγουντ εμπλέκει την βοηθό μιας ανερχόμενης στάρλετ σε μία δαιδαλώδη υπόθεση. Με τις υποψίες να κλίνουν προς το μέρος της, αποφασίζει να αψηφήσει την έρευνα της αστυνομίας και να εξιχνιάσει μόνη της το μυστήριο. Τοποθετώντας το στιλιζαρισμένο νεονουάρ του σε έναν σαγηνευτικό κόσμο όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, ο Κατζ ξελογιάζει το κοινό με έναν σέξι κινηματογραφικό γρίφο που δεν ζητά απαραιτήτως να τον επιλύσεις, αλλά να τον απολαύσεις.

Η νεαρή βοηθός μια ανερχόμενης στάρλετ αποφασίζει να διαλευκάνει μόνη της το μυστήριο που την συνδέει με μια δολοφονία. Το μεταμοντέρνο νουάρ του Άαρον Κατζ περικλείει όλη την ουσία του απενοχοποιημένου θεάματος χωρίς να χάνει στιγμή τον βαθιά σινεφίλ χαρακτήρα του. Ο νατουραλισμός από το mumblecore παρελθόν του σκηνοθέτη, συναντά μια ιμπρεσιονιστική απεικόνιση του νυχτερινού Χόλιγουντ μέσα από ευρυγώνια πλάνα και neon φωτισμούς.

Ό,τι ξεκινά σαν μια σύγχρονη σπουδή χαρακτήρα, μετατρέπεται σε καθαρόαιμη ταινία είδους που αποπνέει ένταση και έναν ενστικτώδη ερωτισμό. Στους δύο πόλους της υπαινικτικής σχέσης που οδηγεί την πλοκή, οι Λόλα Κερκ και Ζόι Κράβιτζ ερμηνεύουν στην εντέλεια το παιχνίδι εξουσίας στον θεματικό πυρήνα του φιλμ, ενώ οι ήπιες νότες του Keegan DeWitt συμπληρώνουν ιδανικά το απαράμιλλο στυλ του. [http://www.aiff.gr]

 

Gemini (2017)



Προσθήκη νέας απάντησης