Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Frida (2002)";


Απαντήσεις

Η ταινία ξεκινά με το σοβαρό ατύχημα που είχε η Φρίντα Κάλο στην ηλικία των 18 χρόνων όταν ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε. Τα τραύματα που υπέστη η σπονδυλική της στήλη την ακολούθησαν σε όλη της ζωή. Ο πατέρας της για να τη βοηθήσει να αναρρώσει της έφερε έναν καμβά και έτσι άρχισε να ζωγραφίζει.

Βλέπουμε επίσης τη δύσκολη και πολυπαθή σχέση της με τον σύζυγό της Ντιέγκο Ριβέρα. Όταν ο Ντιέγκο της κάνει πρόταση γάμου, η Φρίντα του λέει ότι περιμένει να της είναι αφοσιωμένος αν όχι πιστός. Οι έπαινοι που της δίνει ο Ντιέγκο είναι ένας από τους λόγους που αποφασίζει να συνεχίσει να ζωγραφίζει. Καθ' όλη τη διάρκεια του γάμου τους, ο Ντιέγκο την απατά πολλές φορές με διαφορετικές γυναίκες ενώ η και η ίδια Φρίντα κάνει το ίδιο, άλλες φορές με άντρες και άλλες με γυναίκες.

Οι δυο τους ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη, ώστε ο Ντιέγκο να ζωγραφίσει την τοιχογραφία Man at the Crossroads στο Rockefeller Center. Ενώ βρίσκονται ακόμα στις Ηνωμένες Πολιτείες η Κάλο αποβάλλει και η μητέρα της πεθαίνει στο Μεξικό. Ο Ριβέρα αρνείναι να συμβιβάσει το κομμουνιστικό όραμα της δουλειάς του στις ανάγκες του Νέλσον Ροκεφέλερ και έτσι η τοιχογραφία καταστρέφεται. Το ζευγάρι επιστρέφει στο Μεξικό με το Ριβέρα τον πιο διστακτικό από τους δύο.

Η αδερφή της Φρίντα, Κριστίνα μετακομίζει μαζί με το ζευγάρι στο σπίτι τους σαν βοηθός του Ντιέγκο. Σύντομα, η Φρίντα θα ανακαλύψει ότι ο Ντιέγκο έχει δεσμό με την αδερφή της. Τον εγκαταλείπει και το ρίχνει στο ποτό. Το ζευγάρι θα ενωθεί ξανά όταν ο Ντιέγκο θα της ζητήσει να φιλοξενήσουν τον Λέων Τρότσκι που του έχει δοθεί πολιτικό άσυλο στο Μεξικό. Η Φρίντα και ο Τρότσκι θα κάνουν σχέση και θα κάνει τον παντρεμένο Τρότσκι να εγκαταλείψει το σπίτι του.

Η Φρίντα φεύγει για το Παρίσι όταν ο Ντιέγκο θα καταλάβει ότι τον απάτησε. Όταν επιστρέφει στο Μεξικό της ζητά διαζύγιο. Αργότερα, ο Τρότσκι δολοφονείται. Ο Ριβέρα θεωρείται προσωρινά ύποπτος και η Φρίντα βρίσκεται υπό κράτηση. Ο Ντιέγκο θα βοηθήσει να την αφήσουν.

Η Κάλο κόβει τα δάχτυλα των ποδιών της όταν αρχίζουν να παθαίνουν γάγγραινα. Ο Ντιέγκο της ζητάει να ξαναπαντρευτούν και εκείνη δέχεται. Η υγεία της χειροτερεύει και τελικά πεθαίνει αφού πρώτα γίνεται έκθεση των έργων της στο Μεξικό.

el.wikipedia.org

 

Frida (2002)Προσθήκη νέας απάντησης