Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Elizabeth (1998)";


Απαντήσεις





Το 1558 η Ρωμαιοκαθολική Μαρία Α΄ της Αγγλίας πεθαίνει από καρκίνο στη μήτρα, αφήνοντας την Προτεστάντισσα ετεροθαλή αδελφή της Ελίζαμπεθ ως βασίλισσα. Η Ελίζαμπεθ ήταν φυλακισμένη για την υποτιθέμενη συνωμοσία να δολοφονήσει τη Μαρία, αλλά πλέον οι κατηγορίες έχουν αποσυρθεί εξαιτίας της στέψης της. Η ταινία δείχνει την Ελίζαμπεθ να περιτρυγιρίζεται από γαμπρούς μετά από παρότρυνση του Γουίλιαμ Σέσιλ, 1ος Βαρώνος του Μπέργκλεϊ, να παντρευτεί διότι μια τέτοια κίνηση θα ασφάλιζε το θρόνο της. Η Ελίζαμπεθ όμως διατηρεί μυστική σχέση με τον αγαπημένο της Ρόμπερτ Ντάντλεϊ. Η σχέση όμως δεν είναι μυστική από τον Σέσιλ, ο οποίος της κάνει ξεκάθαρο ότι μια μονάρχης δεν έχει ιδιωτική ζωή.

Η Ελίζαμπεθ αντιμετωπίζει διάφορες απειλές κατά τη βασιλεία της, συμπεριλαμβανομένης του Δούκα του Νόρφολκ, Καθολικού ξαδέρφου της που συνωμοτεί για τη δολοφονία της και της βασίλισσα της Σκωτίας Μαρία του Γκιζ, η οποία συμμάχησε με τη Γαλλία για να επιτεθεί στην Αγγλία. Στο τέλος της ταινίας, ο Νόρφολκ εκτελείται για τη συνωμοσία του με τη Μαρία του Γκιζ και η ίδια δολοφονείται από το σύμβουλο της Ελίζαμπεθ, Φράνσις Γουόλσινγκχαμ.

Η Ελίζαμπεθ εξορίζει τον Ντάντλι από τα ιδιαίτερά της όταν ανακαλύπτει ότι είναι παντρεμένος και από τότε η Βασίλισσα εγκαταλείπει τις ερωτικές σχέσεις καθώς θεωρεί ότι τέτοιου είδους σχέσεις δίνει μεγάλη δύναμη σε έναν άνδρα. Έτσι γίνεται πιο σκληρή και δογματική. Η συμπεριφορά της γίνεται αδίστακτη καθώς δίνει εντολή να εκτελεστούν όλοι όσοι θεωρούνται επικίνδυνοι για το θρόνο της και παίρνει σαν το δεξί της χέρι τον Γουόλσινγκχαμ, ο οποίος δεν διστάζει να βασανίσει και να σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια.

Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή από την καλόκαρδη και ρομαντική Ελίζαμπεθ των πρώτων χρόνων. Αλλά αν παρέμενε έτσι θα ήταν αδύνατο να κρατήσει το θρόνο της και να παραμείνει βασίλισσα. Η ταινία τελειώνει με την Ελίζαμπεθ να παίρνει τον τίτλο της "Παρθένου Βασίλισσας" και να οδηγεί την Αγγλία στην Χρυσή Εποχή.

el.wikipedia.org

 

Elizabeth (1998)



Προσθήκη νέας απάντησης