Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Colonia (2015)";


"Η αποικία (2015)" υπόθεση;

Απαντήσεις

1973 και η Χιλή συνταράσσεται από το πραξικόπημα. Ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στον στρατηγό Πινοσέτ. Μεταξύ τους, ένα νεαρό ζευγάρι Γερμανών, ο Ντανιέλ και η Λίνα, που όπως πολλοί άλλοι συλλαμβάνονται από τη μυστική αστυνομία του δικτάτορα. Λίγο αργότερα, ο Ντανιέλ βρίσκεται σε μυστικό υπόγειο στρατόπεδο της αστυνομίας, κάτω το διαβόητο Κολόνια Ντιγκνιντάντ, έδρα γερμανικής οργάνωσης υπό την ηγεσία του Πολ Σάφερ. Το Κολόνια φανερώνεται δημοσίως ως ένας φιλανθρωπικός οργανισμός, αλλά από εκεί κανείς δεν έχει αποδράσει. Απεγνωσμένη να απελευθερώσει τον φίλο της, η Λίνα στρατολογείται σε μυστηριώδη παραθρησκεία, ελπίζοντας για ισχυρή βοήθεια. [cine.gr]

 

Colonia (2015)

Βρισκόμαστε στο 1973. Η Λένα και ο Ντάνιελ είναι ένα ζευγάρι Γερμανών. Ο Ντάνιελ είναι υποστηρικτής της κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αγιέντε και μεταναστεύει στη Χιλή. Η Λένα είναι αεροσυνοδός και ταξιδεύει επαγγελματικά μία μέρα στο Σαντιάγο. Συναντά και μένει μαζί με τον Ντάνιελ στο σπίτι του.

Την επομένη, πραγματοποιείται πραξικόπημα και την ηγεσία του κράτους αναλαμβάνει ο δικτάτορας Αουγούστο Πινοσέτ. Ο Ντάνιελ συλλαμβάνεται και τον βασανίζουν με σκοπό να τον στείλουν στην Αποικία της Αξιοπρέπειας. Η Λένα τηλεφωνεί στον πιλότο και φίλο της Ρόμαν και του λέει πως θα γυρίσει την επόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια, επικοινωνεί με τους συντρόφους του Ντάνιελ για βοήθεια, οι οποίοι απλώς της λένε ότι ο Ντάνιελ θα καταλήξει στην Αποικία. χωρίς να έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν. Τότε η Λένα απευθύνεται στον Νιλς Μπίντερμαν, υπεύθυνο της Διεθνούς Αμνηστίας, ο οποίος την προτρέπει να εισχωρήσει στην Αποικία ως μέλος, αν θέλει να βρει τον Ντάνιελ.

Η Λένα γίνεται μέλος στην Αποικία και την υποδέχεται η υπεύθυνη για τις γυναίκες τρόφιμους, η Γκιζέλα. Τη συστήνει στον ιδρυτή, τον Πάουλ Σέφερ ή αλλιώς Ευσεβή, και της λέει πως πρέπει να δρα σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Η Λένα εργάζεται σκληρά υπό αντίξοες συνθήκες. Μία νύχτα γίνεται μάρτυρας του ηθικού εξευτελισμού από άντρες, μιας κοπέλας, της Ντόρο. Σύντομα ανακαλύπτει ότι γίνονται βασανιστήρια και ότι τα ανήλικα αγόρια κακοποιούνται σεξουαλικά από τον Σέφερ.

Ο Ντάνιελ, μετά τους βασανισμούς, γίνεται μέλος στην Αποικία, συστήνεται πλέον ως Χανς και παριστάνει πως έχει νοητική στέρηση, για να μη του δίνουν σημασία. Κανονίζει να συναντηθεί ένα βράδυ με τη Λένα και εντοπίζει ένα υπόγειο τούνελ που οδηγεί στην έξοδο. Την επόμενη νύχτα, οι δυο τους αποφασίζουν να δραπετεύσουν μαζί με την Ούρσελ, που είναι έγκυος και κόρη της Γκιζέλα. Όταν βγαίνουν απ' το τούνελ, η Ούρσελ πυροβολείται θανάσιμα και οι δυο τους ξεφεύγουν.

Καταφτάνουν στη Γερμανική πρεσβεία και τους διηγούνται για την Αποικία. Η Λένα βρίσκει δύο θέσεις στο αεροπλάνο για Φρανκφούρτη από τον Ρόμαν. Η πρεσβεία ειδοποιεί τον Σέφερ και κλείνει την Λένα και τον Ντάνιελ σε ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο. Οι δυο τους το καταλαβαίνουν και δραπετεύουν και τρέχουν και προλαβαίνουν το αεροπλάνο. Όταν μπαίνουν, ο Ρόμαν ειδοποιείται από τον πύργο ελέγχου ότι η πτήση ακυρώνεται, όμως, εκείνος ξεκινά, για να σώσει το ζευγάρι.

el.wikipedia.org

Προσθήκη νέας απάντησης