Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "The Carer (2016)";


Απαντήσεις

Καταξιωμένος ηθοποιός που γίνεται όλο και πιο δύστροπος όσο πλησιάζει στη δύση της ζωής του συναντά υπομονετική νεαρή που ονειρεύεται καριέρα στην υποκριτική και η οποία αναλαμβάνει τη φροντίδα του. Δύο φαινομενικά αταίριαστοι άνθρωποι θα γεφυρώσουν τις διαφορές τους και θα ανακαλύψουν το ευεργετικό δώρο της φιλίας, σε ένα γλυκύτατο δράμα που ο καταξιωμένος σεναρίστας των "Ονειροπόλων" έγραψε με χιούμορ και συγκίνηση, στο οποίο ο Μπράιαν Κοξ παραδίδει μια ερμηνεία ζωής.

Ο Σερ Μάικλ Γκίφορντ, παλιά δόξα του σαιξπηρικού θεάτρου, έχει πλέον αποσυρθεί στην έπαυλή του, λυγισμένος από τη νόσο Πάρκινσον και οχυρωμένος στις παραξενιές του. Η Ντορότια, μια νεαρή ηθοποιός από την Ουγγαρία με όνειρα για καριέρα, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να τον φροντίζει. Αρχικά, οι δυναμικοί χαρακτήρες τους συγκρούονται, όμως η κοινή τους αγάπη για τον Σαίξπηρ αναλαμβάνει να γεφυρώσει το χάσμα. Τη βαθιά σχέση αλληλοεκτίμησης που χτίζεται μεταξύ τους ωστόσο αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη καχυποψία η κόρη του Μάικλ.

Ο μακαρίτης Ζιλμπέρ Αντέρ, συγγραφέας των "Ονειροπόλων" του Μπερτολούτσι, βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα όσων συνυπογράφουν το σενάριο του "Carer", την πρώτη αγγλόφωνη σκηνοθετική απόπειρα του Ούγγρου Γιάνος Εντελένι. Σε τούτο το υπαρξιακό δράμα που φωτίζεται μέσα από τις αυτονόητες αντιθέσεις αλλά και τις αναπάντεχες ταυτίσεις δύο ανθρώπων σε αντιδιαμετρικά διαφορετικές φάσεις της ζωής, ο Μπράιαν Κοξ διαπρέπει στον καλύτερο ίσως ρόλο της καριέρας του.

www.aiff.gr

The Carer (2016)Προσθήκη νέας απάντησης