Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Capote (2005)";


Απαντήσεις

Στο Κάνσας, ένας οικογενειακός φίλος ανακαλύπτει τα νεκρά πτώματα των τεσσάρων μελών της οικογένειας Κλάτερ. Ενώ διαβάζει την εφημερίδα The New York Times, η ιστορία των Κλάτερ αναστατώνει το συγγραφέα Τρούμαν Καπότε, ο οποίος τηλεφωνεί στον συντάκτη του περιοδικό The New Yorker Γουίλιαμ Σον για να του πει ότι σχεδιάζει να καταγράψει την τραγωδία. Ο Καπότε ταξιδεύει στο Κάνσας, προσκαλώντας την παιδική του φίλη Νέλι Χάρπερ Λι να έρθει μαζί του. Ο Καπότε σκοπεύει να πάρει συνέντευξη από όλους όσους γνώριζαν τα θύματα. Ο Άλβιν Ντιούι, ο ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση, διώχνει τον Καπότε αλλά η σύζυγος του Ντιούι, Μαρί είναι θαυμάστριά του και πείθει τον Ντιούι να προσκαλέσει τον Καπότε στο σπίτι τους για δείπνο. Η Μαρί εντυπωσιάζεται με τις ιστορίες του Καπότε για τους κινηματογραφικούς αστέρες.

Ο Ντιούι επιτρέπει στον Καπότε να δει τις φωτογραφίες των θυμάτων. Οι Ντιούις, η Λι και ο Καπότε δειπνούν όταν οι ύποπτοι για τους φόνους Πέρι Σμιθ και Ρίτσαρντ "Ντικ" Χίκοκ συλλαμβάνονται. Κολακείες, δωροδοκία και μια έντονη ματιά για την ανθρώπινη κατάσταση διευκολύνουν τις επισκέψεις του Καπότε στη φυλακή που κρατούνται οι κατηγορούμενοι. Ο Καπότε αρχίζει να σχηματίζει μια προσκόληση με τον Σμιθ. Πληροφορεί τον Σον την πρόθεσή του να διευρύνει την ιστορία σε βιβλίο. Μετά τη δίκη και και την καταδίκη, ο Καπότε ακόμα μπορεί να επισκέπτεται τους δολοφόνους, δωροδοκώντας τον Διευθυντή τηε Φυλακής Μάρσαλ Κρατς. Ο Καπότε περνάει τα επόμενα χρόνια, επισκέπτοντας συχνά τον Σμιθ, μαθαίνοντας για τη ζωή του. Ένα διάλειμμα ενός χρόνου θα χρειαστεί για τον Καπότε να ταξιδέψει μέχρι το Μαρόκο και την Ισπανία για να γράψει τα τρία πρώτα κεφάλαια του βιβλίο του. Μαζί του στο ταξίδι ο σύντροφός του Τζακ Ντάνφι.

Η ιστορία της ζωής του Σμιθ, η μετάνοιά του και η συναισθηματική ειλικρίνειά του εντυπωσιάζουν τον Καπότε, που έρχεται όλο και περισσότερο πιο κοντά του παρά τις άγριες δολοφονίες που διέπραξε. Ο Σμιθ αρνείται να πει στον Καπότε τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη νύχτα, κάτι που εξαγριώνει τον Καπότε. Μετά από πολύ πειθώ, ο Σμιθ λέει στον Καπότε όλες τις λεπτομέρειες. Νομικές προσφυγές συνεχίζονται για χρόνια. Ο Καπότε εξαγριώνεται καθώς δεν μπορεί να εκδόσει το βιβλίο του χωρίς φινάλε. Εν τω μεταξύ, η νουβέλα της Λι To Kill a Mockingbird γίνεται μπεστ σέλερ, προς έκπληξη του Καπότε.

Η τελευταία έφεση απορρίπτεται. Ο Καπότε είναι μάρτυρας καθώς οι Σμιθ και Χίκοκ οδηγούντια προς την κρεμάλα. Ο Καπότε μιλάει στη Λι σχετικά με την τρομακτική εμπειρία και εκφράζει τη λύπη του ότι δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα για να το σταματήσει. Η ίδια του απαντά: "Ίσως όχι, το γεγονός είναι ότι δεν ήθελες". Αυτή είναι η τελευταία ατάκα της ταινίας. Η επόμενη και τελευταία σκηνή δείχνει τον Καπότε να κοιτά φωτογραφίες της υπόθεσης καθώς και σημειώματα και ζωγραφιές που του έδωσε ο Σμιθ.

el.wikipedia.org

 

Capote (2005)Προσθήκη νέας απάντησης