Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "The Bone Collector (1999)";


"Συλλέκτης οστών (1999)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Το 1999 στη Νέα Υόρκη, ο Lincoln Rhyme (Denzel Washington) είναι ο καλύτερος εμπειρογνώμονας ιατροδικαστικής εν ενεργεία, που μετά από ένα ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας, έμεινε εντελώς παράλυτος από το λαιμό και κάτω. Η Amelia Donaghy (Angelina Jolie), μια πρόσφατα στρατολογημένη αξιωματικός περιπολίας, ανακαλύπτει ένα ακρωτηριασμένο πτώμα θαμμένο σε ένα σιδηρόδρομο εποχής Εμφυλίου Πολέμου. Λόγω των ενδείξεων που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος, ο Rhyme καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η σκηνή σκηνοθετήθηκε και στη συνέχεια συνεργάζεται με μια αρχικά διστακτική Amelia, εντυπωσιασμένος από τα φυσικά εγκληματολογικά ένστικτά της.

Ο δολοφόνος παρουσιάζεται ως οδηγός ταξί και, πριν από τη συνάντηση Rhyme και Amelia, απαγάγει ένα παντρεμένο ζευγάρι, τον Alan και την Lindsay Rubin. Ο Alan είναι το σώμα που ανακαλύφθηκε από την Amelia στο σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ η Lindsay αποκαλύπτεται ότι είναι ζωντανή και δεμένη σε μια ένωση σωλήνων ατμού. Χρησιμοποιώντας τις ενδείξεις που βρέθηκαν στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου ενός σκισμένου χαρτιού, ο Rhyme παρακολουθεί επιτυχώς τον τόπο που βρίσκεται η Lindsay. Οι ντετέκτιβ και η Amelia φτάνουν πολύ αργά και βρίσκουν την Lindsay νεκρή· καμμένη από έναν ανοιχτό σωλήνα ατμού. Η Amelia βρίσκει ένα κομμάτι κόκκαλο από το σώμα της της Lindsay και ένα άλλο κομμάτι χαρτιού. Ο Rhyme δίνει εντολή στην Amelia να κόψει τα χέρια της Lindsay, τα οποία είναι δεμένα στο σωληνάριο, για αποδεικτικά στοιχεία, αλλά η Amelia αρνείται και φεύγει από τη σκηνή του εγκλήματος.

Ο δολοφόνος απαγάγει έναν μαθητή της Νέας Υόρκης, τον οποίο μεταφέρει σε ένα εγκαταλελειμμένο σφαγείο και τον δένει σε έναν πάσσαλο. Ο δολοφόνος αφαιρεί χειρουργικά ένα κομμάτι κόκκαλου από τον μαθητή, αφήνοντας μια ανοιχτή πληγή για να προσελκύσει τους αρουραίους. Η Amelia και ο Rhyme, χρησιμοποιώντας ξανά τις ενδείξεις που άφησε ο δολοφόνος στη σκηνή της προηγούμενης δολοφονίας, βρίσκουν το σώμα του θύματος, που εν μέρη έχει φαγωθεί από τους αρουραίους. Η Amelia βρίσκει άλλο ένα κομμάτι χαρτιού και ένα κομμάτι κόκκαλου. Η πίεση της τεταμένης έρευνας και οι γραφειοκρατικές προκλήσεις αρχίζουν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και τη σταθερότητα του Rhyme.

periergos.gr

 

The Bone CollectorΠροσθήκη νέας απάντησης