Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Blithe Spirit (2020)";


Απαντήσεις

Ο νοβελίστας Τσαρλς Κόντομαϊν (Dan Stevens) αναζητά υλικό για το επόμενο του αστυνομικό μυθιστόρημα και καλεί ένα μέντιουμ, την Μαντάμ Αρκάτι (Judi Dench), για μια σεάνς στο σπίτι του. Καθώς αυτός, η σύζυγος του Ρουθ (Isla Fisher), και οι καλεσμένοι προσπαθούν να κρατηθούν και να μην γελάσουν, το μέντιουμ καλεί πνεύματα. Προς μεγάλη έκπληξη των δύο ζευγαριών, υπάρχουν υπερφυσικές εκδηλώσεις - το τραπέζι τρέμει, η Μαντάμ Αρκάτι πέφτει σε έκσταση και ο Τσαρλς ακούει τη φωνή της Ελβίρα, της πρώτης σύζυγής του, την οποία αγαπούσε πολύ, αλλά που πέθανε πριν από αρκετά χρόνια. Φοβούμενος ο Τσαρλς, ξυπνάει την Μαντάμ Αρκάτι και η όμορφη βραδιά τελειώνει εκεί.

Καθώς ο Τσαρλς ξεπροβάλει τους Bradmans, βλέπει το φάντασμα της Ελβίρα, μια παρουσία γκρι από πάνω μέχρι κάτω. Μόνο ο Τσαρλς μπορεί να την δει και να την ακούσει. Η διασταυρούμενη συζήτηση μεταξύ του Τσαρλς και της Ρουθ με τον Τσαρλς και την Ελβίρα είναι εξευτελιστική για τη Ρουθ, η οποία, πιστεύοντας ότι ο Τσαρλς είναι μεθυσμένος, πηγαίνει κατευθείαν στο κρεβάτι για ύπνο.

Το επόμενο πρωί στο πρωινό, η Ρουθ είναι πολύ ευδιάθετη απέναντι στον Τσαρλς και επιμένει ότι εχθές το βράδυ ο Τσαρλς είχε πιει πάρα πολύ. Εκεί ξεκινάει μια διαμάχη που συνεχίζεται μέχρι να εισέλθει ο Ελβίρα, φέρνοντας τριαντάφυλλα. Όταν ο Τσαρλς τη βλέπει, ξεκινά μια κωμική κακή επικοινωνία, με την Ρουθ να μην μπορεί να δει ή να ακούσει την Ελβίρα και να είναι βέβαιη ότι οι δυσάρεστες παρατηρήσεις του Τσαρλς είναι γι' αυτήν. Η Ρουθ είναι πεπεισμένη ότι ο σύζυγός της είναι τρελός και προσπαθεί να τον καθησυχάσει και να πάει για γιατρό. Ο Τσαρλς, ξέφρενος για να τον πιστέψει, ζητάει τη βοήθεια της Ελβίρα. Εκείνη, μετακινεί ένα μπολ με λουλούδια γύρω από το δωμάτιο για να αποδείξει την ύπαρξή της. Η Ρουθ γίνεται υστερική, δεν είναι σίγουρη αν παραπλανάται, αν είναι τρελή ή είναι στην πραγματικότητα η παρουσία ενός φάντασματος.

Αργότερα, μόνη της η Ρουθ επισκέπτεται την Μαντάμ Αρκάτι και...

periergos.gr

 

Blithe Spirit (2020)Προσθήκη νέας απάντησης