Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "On the Basis of Sex (2018)";


"Η Αρχή της Ισότητας (2018)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Η 20χρνη Ruth Bader Ginsburg είναι η καλύτερη φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, εκεί όπου φοιτά κι ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος άντρας της, Martin. Όταν ο σύζυγός της Martin, ένας μαθητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαγνωσθεί με καρκίνο των όρχεων, η Ruth παρακολουθεί παράλληλα τα δικά της αλλά και του Martin τα μαθήματα, σημειώνοντας και μεταγράφοντας διαλέξεις, συν, ότι φροντίζει τον Martin και την μικρή τους κόρη, Jane. Δύο χρόνια αργότερα, ο καρκίνος του Martin είναι σε ύφεση και προσλαμβάνεται από μια εταιρεία στη Νέα Υόρκη. Η Ruth, παρόλο που ολοκληρώνει τις σπουδές της και λαμβάνει το πτυχίο της με διακρίσεις ως η καλύτερη φοιτήτρια στη τάξη της, δεν είναι σε θέση να βρει δουλειά σε κάποιο δικηγορικό γραφείο επειδή καμία από τις επιχειρήσεις που υποβάλλει αίτηση δεν θέλει να μισθώσει παντρεμένη γυναίκα με παιδί. Τελικά, βρίσκει δουλειά ως καθηγήτρια στο Rutgers Law School, διδάσκοντας "Sex Discrimination and the Law".

Το 1970, η Ruth αναλαμβάνει μια επαναστατική φορολογική υπόθεση μαζί με τον σύζυγό της δικηγόρο Martin Ginsburg, με την ελπίδα ότι θα αλλάξει ο τρόπος που τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν τις σεξουαλικές διακρίσεις και η καριέρα της θα αλλάξει τελείως πορεία.

Η πραγματική ιστορία της Ruth Bader Ginsburg, μιας αγωνίστριας δικηγόρου και νέας μητέρας που αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες αλλά και μια σειρά από εμπόδια στον αγώνα της για ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

periergos.gr

 

On the Basis of Sex (2018)Προσθήκη νέας απάντησης