Ποια είδη Σακχαρώδη Διαβήτη υπάρχουν;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Οι κυριότεροι τύποι Σακχαρώδη Διαβήτη είναι οι εξής:

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1: Παλιότερα ονομαζόταν νεανικός ή ινσουλινοεξαρτώμενος σακχαρώδης Διαβήτης. Οφείλεται σε πλήρη αδυναμία του παγκρέατος να παράγει ινσουλίνη, οπότε ο ασθενής πρέπει απαραιτήτως να κάνει ενέσεις ινσουλίνης για να ρυθμίσει το σάκχαρό του.

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2: Οφείλεται σε σχετική αδυναμία του παγκρέατος να παράγει την απαιτούμενη ποσότητα ινσουλίνης, ενώ παράλληλα υπάρχει και δυσκολία της παραγόμενης ινσουλίνης να λειτουργήσει σωστά στην ρύθμιση του σακχάρου. Αυτός ο τύπος Διαβήτη εμφανίζεται συνήθως σε ενήλικα παχύσαρκα άτομα. Για την αντιμετώπιση του στα αρχικά στάδια χρειάζεται σωστή διατροφή και φάρμακα σε μορφή χαπιών. Μετά όμως από κάποιο χρονικό διάστημα από την αρχική διάγνωση της νόσου (συνήθως 5-10 χρόνια) η παραγόμενη ινσουλίνη ελαττώνεται ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα να πρέπει ο ασθενής να ξεκινήσει ενέσεις ινσουλίνης.

Σακχαρώδης Διαβήτης της Κύησης: Εκδηλώνεται σε ορισμένες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.Προσθήκη νέας απάντησης