Πίτερ Φασινέλι (Peter Facinelli) βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του αμερικανού ηθοποιού Πίτερ Φασινέλι (Peter Facinelli).

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Πίτερ Φασινέλι (Peter Facinelli) γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1973 στη Νέα Υόρκη, και είναι ηθοποιός και παραγωγός. Πρωταγωνίστησε ως Donovan "Van" Ray στη δραματική σειρά δράσης του καναλιού Fox "Fastlane", από το 2002 έως το 2003. Έπαιξε τον Dr. Carlisle Cullen στις προσαρμογές ταινιών της σειράς Twilight, και, συνεπώς, γνωστός για το ρόλο του ως ο Mike Dexter στην ταινία του 1998 "Can't Hardly Wait". Επίσης, για την απεικόνιση του ρόλου του ως Dr. Fitch "Coop" Cooper. στην κωμική-δραματική σειρά του καναλιού Showtime "Nurse Jackie (2009-)".

Ο Facinelli έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1995, στην ταινία της Rebecca Miller "Angela", ως Lucifer, η οποία κέρδισε βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance. Το ίδιο έτος, ήρθε στην προσοχή των κριτικών, όταν έπαιξε στην τηλεταινία "The Price of Love". Το 1996, ο Facinelli έπαιξε μαζί με την τότε μέλλουσα σύζυγό του Jennie Garth στην τηλεταινία "An Unfinished Affair".

Ο Facinelli συναντήθηκε για πρώτη φορά με την ηθοποιό Jennie Garth το 1995, στα γυρίσματα της ταινίας "An Unfinished Affair". Ο Facinelli και η Garth παντρεύτηκαν στις 20 Ιανουαρίου του 2001, σε μία παραδοσιακή Ρωμαιοκαθολική τελετή. Έχουν τρεις κόρες: την Luca Bella (γεν. 1997). την Lola Ray (γεν. 2002), και την Eve Fiona (γεν. 2006). Τον Μάρτιο του 2012, ο Facinelli ζήτησε διαζύγιο από την Garth, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013.

Ο Facinelli  σπούδασε υποκριτική στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, καθώς και στην Σχολή Υποκριτικής Atlantic Theater Company της Νέας Υόρκης. Κάποιοι από τους καθηγητές του εκεί ήταν οι: William H. Macy, Felicity Huffman, Giancarlo Esposito και Camryn Manheim. [periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης