Πέτρος Γιωρκάτζης Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του κύπριου ηθοποιού Πέτρου Γιωρκάτζη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1979. Κάτοχος πτυχίου Advanced Certificate του Royal School of Music του Λονδίνου στο βιολί και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ίασμος. Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου.

Στο θέατρο, πήρε μέρος ως ηθοποιός στις παραστάσεις Μικρός Ήρως (Χίτλερ), σκην. Δ. Πιατάς, Λυσιστράτη, όπερα του Μ. Θεοδωράκη, σκην. Γ. Μιχαηλίδης, Μια κωμωδία του Ι. Καμπανέλλη, σκην. Γ. Μιχαηλίδης, Ικέτιδες του Ευριπίδη (Αιγιαλεύς), σκην. Δ. Παπακωσταντίνου, Ο βιολιστής στη στέγη των J . Bock - Sh . Harnick - J . Stein (Βιολιστής), σκην. Κ. Τσιάνος.

Μέλος της ομάδας «Θόρυβος», συμμετείχε σε Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Θεάτρου-Πορτογαλία. Έγραψε μουσική για την παράσταση του Ντ. Φο Οι αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ, (Αδειος Χώρος-Εθνικό Θέατρο) σκην. Β. Παπαδημητράκη.

Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ως ηθοποιός: Μαύρος μοναχός του Ά. Τσέχωφ (Ιβάν Κάρλιτς), σκην. Λ. Μελεμέ, Ταρτούφος του Μολιέρου (Ευτρόπιος-Νάνος), σκην. Λ. Μελεμέ και ως βιολιστής: Μολιέρος του Μ. Μπουλγκάκωφ, σκην. Στ. Λιβαθηνός και
R. E.M. του Φ. Φιλίππου, σκην. Φ. Φιλίππου.

Συμμετείχε στην όπερα Αida του J. Verdi, σκην. P. L. Pizzi, και στην παράσταση Τέσσερις αιώνες Γαλλικού θεάτρου, σκην. P. Constants, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες Τσίου... του Μ. Παπαδημητράτου, Οι Θεατρίνες του Π. Πορτοκαλάκη και Γαμήλια Νάρκη του Δ. Ινδαρέ.

Μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου με συμμετοχή σε συναυλίες και σεμινάρια σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Ισδραήλ.

Μέλος του Θεάτρου του παπουτσιού, παίζει ως ηθοποιός και μουσικός στις παραστάσεις Ο Ζαχαράκης, Τα μάγια της πεταλούδας, Απάνω στην τριανταφυλλιά και η Κανέλα και το Δυοσμαράκι. Ενορχήστρωσε τη μουσική της παράστασης Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι.

theatropapoutsi.grΠροσθήκη νέας απάντησης