Παθαίνω κράμπες στον ύπνο μου. Τι φταίει και τι να κάνω;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο ένοχος: Οι κράμπες που εμφανίζονται με έντονο μυϊκό σπασμό στα δάχτυλα του ποδιού ή στη γάμπα συνήθως οφείλονται σε κακή κυκλοφορία του αίματος, καθώς και σε έλλειψη ηλεκτρολυτών (κάλιο, νάτριο) και μεταλλικών στοιχείων (ασβ΄στιο, φώσφορος, μαγνήσιο). Σύμφωνα με το δρα Ραλφ Ρότζερς, από την Οεθοπεδική Κλινική του Λονδίνου, στην πλειονότητα τους οι κράμπες αυτές δεν υποκρύπτουν δηλαδή κάποιο πρόβλημα υγείας.

Τι να κάνετε: Πριν πέσετε για ύπνο, κάντε αρκετές διαστάσεις στα πόδια σας, για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας μην εκτίθεστε στη ζέστη, στον ήλιο ή στο κρύο και μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό, ώστε ο οργανισμός σας να έχει επάρκεια σε ηλεκτρολύτες και μεταλλικά στοιχεία.

Στο γιατρό ολοταχώς: Εάν οι κράμπες «επιμένουν», θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό, για να διερευνήσει τα αίτια. Και αυτό γιατί καμιά φορά ενδέχεται να αποτελούν συμπτώματα κάποιας πάθησης, καθώς κράμπες συχνά παρουσιάζονται και σε άτομα που έχουν αναιμία, παθήσεις του νευρομϋικού συστήματος ή προβλήματα στο θυροειδή. Στην περίπτωση που οφείλονται σε παθολογικό πρόβλημα, για την εκδήλωση τους μπορεί να ευθύνεται και η λήψη ορισμένων φαρμάκων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα διουρητικά χάπια, που βοηθούν στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, αλλά προκαλούν απώλεια καλίου, όπως και τα αντιόξινα.Προσθήκη νέας απάντησης