Νίκος Κουρής Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Νίκου Κουρή.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Νίκος Κουρής γεννήθηκε στην Αθήνα, κάπου μεταξύ Νέου Κόσμου και Νέας Σμύρνης. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική, όταν αποφάσισε να φοιτήσει στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του θεατρικού οργανισμού Μορφές, από όπου και αποφοίτησε το 1996.

Στη τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές: "Χαμένη άνοιξη (1995) στην ΕΤ1, "Γη και ουρανός (2005)" στο Mega, "Ίχνη (2007)" στο Mega, "42009 (2009)" στο Mega, "Παραμύθι... αλλιώς (2017)" στον Alpha, καθώς και σε αυτοτελή επεισόδια των σειρών: "Τα χρώματα της αγάπης: Ένας άγγελος... (1997)" στην ΕΤ1, "Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα: Αμφιβολίες (2006)" στον Alpha, και, "Αληθινοί έρωτες: Μέχρι να θυμηθείς το όνομά μου (2008)" στον Alpha.

Στο θέατρο συμμετείχε στις παραστάσεις: «Καθαροί πια», «Σε σας που με ακούτε», «Το σχολείο των γυναικών», «Αντιγόνη», «Τορκουάτο Τάσσο», «Τουρκαρέ», «Βερενίκη», «Σάρα Σάμσον». Με το Εθνικό Θέατρο: «Ορέστεια», «Ο πρίγκιπας του Χόμπουργκ», «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης», «Ο κλήρος του μεσημεριού», «Πέρσες», «Η φυγή» και στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Στον κινηματογράφο στις: «Αυτή η νύχτα μένει», «Beautiful people», «Αληθινή ζωή», «Όλο το βάρος του κόσμου», «Βροχή».

Ο Νίκος Κουρής είναι πατέρας ενός αγοριού που απέκτησε με την ηθοποιό και χορεύτρια Έλενα Τοπαλίδου.Προσθήκη νέας απάντησης