Νεφέλη Παπαδερού Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Νεφέλης Παπαδερού.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Νεφέλη Παπαδερού γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1984 στην Αθήνα, και είναι ηθοποιός. Το 2008 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Βεάκη.

Από τις πρώτες της επαγγελματικές εμπειρίες ήταν η συμμετοχή της στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.

Στο θέατρο έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: «Κλέφτες και Αστυνόμοι lazzi / Commedia dell'arte», σε  σκηνοθεσία  Αθηνάς Κεφαλά, «Peter Pan» του J.M.Barrie σε  σκηνοθεσία Δάφνης Βασιλειάδου, «Το Παραμύθι που δεν το'λεγε κανείς & οι Τέσσερις Εποχές» του Γ.Καλατζόπουλου σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Γωνιάδη,  «Ο Φασουλής και ο Περικλής» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, «Eating the apple» σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη, «Μια νύχτα χάρισμά σου», σε σκηνοθετική επιμέλεια Γιώργου Νανούρη, «Προδοσία» σε σκηνοθεσία  Μαργαρίτας Χρυσικοπούλου,  «Electra: The Rewrite» σε σκηνοθεσία  Edward Pomerantz, «Πεντηκοστή» του D.Edgar σε σκηνοθεσία Αγγελικής Γκιργκινούδη, «Οι Ηλίθιοι» του N. Simon σε σκηνοθεσία  Νικορέστη  Χανιωτάκη, «Υπερβολική Δόση Ευτυχίας» σε σκηνοθεσία Μ. Καλιότσου, «Η Παναγία των Παρισίων» σε σκηνοθεσία Χάρη Βορκά.

Στην τηλεόραση συμμετείχε ως Σόνια, στην κωμική σειρά του Mega"Κλινική Περίπτωση (20111-2012)", σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού, και στο επεισόδιο «Η μυρωδιά του κτήνους» της αστυνομικής σειράς του Mega "Ο 3ος Νόμος" σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου.

Στον κινηματογράφο έπαιξε στην μεγάλη μήκους ταινία "Το Πέταγμα του Κύκνου (2008)" σε σκηνοθεσία Νίκου Τζίμα, καθώς και στις ταινίες μικρού μήκους "Ο Κήπος του χταποδιού: Can't Fuck (2009)" σε σκηνοθεσία Β. Νομπιλάκη, και "Υιοθεσία (2012)" σε σκηνοθεσία Χ.Βενετσιάνου.

periergos.gr

 Προσθήκη νέας απάντησης