Να πίνω ή να μην πίνω νερό όταν τρώω;


Απαντήσεις





Η πώση στη διάρκεια των γευμάτων έχει μικρή ή καθόλου επίδραση στην πέψη για τον απλό λόγο ότι τα υγρά περνάνε στον πεπτικό σωλήνα πολύ πιο γρήγορα ακολουθώντας τη βαρύτητα. Όταν το υγρό φύγει γρήγορα, η υπόλοιπη τροφή μένει με τη μορφή μιας εύπλαστης μάζας. Η πώση δεν αραιώνει το γαστρικό υγρό. Από το στομαχικό τοίχωμα παράγεται γαστρικό υγρό οποτεδήποτε είναι απαραίτητο και σε οποιαδήποτε ποσότητα είναι απαραίτητη. Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας: πίνετε όταν διψάτε. Το νερό (χωρίς χλώριο) δεν έχει καμία επίδραση στην πέψη. Τα αναψυκτικά, η κόκα κόλα, η μπίρα και το κρασί είναι τελείως διαφορετικά. Η κόκα κόλα έχει μεγάλο βαθμό οξύτητας (ρΗ 1,9) και διακόπτει την πέψη αμύλου κάνοντας το σάλιο πιο όξινο. Παρενοχλεί επίσης την πέψη των τροφών με πολλές πρωτείνες αναστέλλοντας το γαστρικό υγρό (το οξύ αναστέλλει το οξύ).



Προσθήκη νέας απάντησης