Μίνως Θεοχάρης βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Μίνω Θεοχάρη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Μίνως Θεοχάρης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1983 στην Αθήνα, και είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και τραγουδιστής. Το 2000, παρακολούθησε το σεμινάριο για musical theater στο Guilford School of Acting (GSA) με θέμα το μιούζικαλ, που ολοκλήρωσε με επιτυχία.. Είναι τελειόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (2005).  Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων είναι Σάκης Ρουβάς, Θοδωρής Αθερίδης, Βασιλική Ανδρίτσου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Δήμος Αναστασιάδης, Ησαΐας Ματιάμπα και πολλοί άλλοι.

  • Το 2002 συνεργάστηκε με τη Μικρή Άρκτο όπου και συμμετείχε στη δισκογραφική δουλειά «Πρώτη ακρόαση» καθώς και στα μουσικά προγράμματα «πρώτη ακρόαση» και «Το πικραμύγδαλο του κόσμου» στο θέατρο Ροές
  • Το 2003 έλαβε μέρος στη θεατρική παράσταση «Grease» σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου και Βασιλικής Ανδρίτσου πρώτα στον Ζυγό και έπειτα στο θέατρο Σμαρούλα το καλοκαίρι του 2004.
  • Το 2004 συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με την Μικρή Άρκτο οπού τραγούδησε πέντε σονέτα σε μουσική Δ.Μαραμή που συνόδεψαν το βιβλίο «Τα σονέτα του σκοτεινού έρωτα» του Φ.Γ. Λόρκα σε μετάφραση Σωτήρη Τριβιζά.
  • Το 2005 έλαβε μέρος στην παράσταση «Ορέστεια» στην πειραματική σκηνή του εθνικού θεάτρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και το καλοκαίρι στην παράσταση «Έξοδος» που παρουσιάστηκε στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στα πλαίσια των πτυχιακών εξετάσεων.
  • Το 2005 εώς το 2007 συνεργάστηκε με τη Νέα σκηνή του Εθνικόυ θεάτρου στις παραγωγές «Φάουστους» σε σκηνοθεσία Δ.Λιγνάδη, «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου, «Ιούλιος Καίσαρας» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, «Έρως Θυληκρατής» σε σκηνοθεσία Δ. Λιγνάδη, «Πολύ κακό και τίποτα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.
  • Το 2007-08 συμμετείχε στην επιθεώρηση «Tο τρέντυ θα σφυρίξει τρεις φορές» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Χόρν ενώ ταυτόχρονα συν-δημιούργησε το live Stand-up comedy «Pomodoro superstar» με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη και τη Νάντια Κοντογεώργη. Το καλοκαίρι έγραψε στίχους για την παράσταση «Ελένη» που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη.
  • Το 2008-09 έγραψε και σκηνοθέτησε το stand-up comedy «Tρεις στο Κοο-Κοο» που παρουσιάστηκε στη μουσική σκηνή Κοο-Κοo ενώ παράλληλα εμφανίστηκε στο club Starz μαζί με τον Σάκη Ρουβά και τις Αδερφές Μαγγίρα. Έγραψε τους στίχους για την παράσταση "Θέλει η Ελλάδα να κρυφτεί" σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.
  • Το 2009-10 εμφανίστηκε στο μιούζικαλ «Rent» σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλου στο ρόλο του Angel, ενώ παράλληλα πήρε μέρος στην κινηματογραφική ταινία «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα. Συμμετείχε στο μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στον «Μύλο» στη Θεσσαλονίκη με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Δήμο Αναστασιάδη σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα. Αργότερα εμφανίστηκε σε μουσικό πρόγραμμα στο μαγαζί ΚΟΟΚΟΟ με τον Ησαΐα Ματιάμπα.
  • • Το 2011 σκηνοθετεί μαζί με τον Κ. Ασπιώτη ένα εργο του Άκη Δήμου "Άν αργήσω κοιμήσου όπου και εμφανίζεται. Την ίδια χρονιά σκηνοθετεί, γράφει τα κείμενα και παίζει στον μουσικό μονόλογο "It's my party (?)".
  • • Το 2012 συμμετέχει στην παράσταση Νεφέλες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και παράλληλα συνυπογράφει με την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Αλέξη Καλλίτση τα κείμενα της επιθεώρησης "Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή" . [periergos.gr]


Προσθήκη νέας απάντησης