Μαρτίνα Δημοπούλου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Μαρτίνας Δημοπούλου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Μαρτίνα Δημοπούλου γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1988 στην Αθήνα, και είναι ηθοποιός.

Έχοντας ερωτευτεί τις τέχνες από πολύ μικρή ηλικία, πήγε στη Ρώμη, μόλις τελείωσε το σχολείο, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της τέσσερα χρόνια αργότερα στην Ιστορία της Τέχνης εστιάζοντας στον Κινηματογράφο. Παράλληλα συμμετείχε στην ίδρυση του διαδικτυακού περιοδικού Flow Magazine, γράφοντας για καιρό άρθρα για την Τέχνη και τον Κινηματογράφο. Στη Ρώμη, συμμετέχοντας σε φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους, ανακάλυψε ότι τη μάγευε η όλη διαδικασία πίσω αλλά και μπροστά από την κάμερα.

Την επόμενη χρονιά, πήγε στο Royal Holloway, University of London, όπου και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της πάνω στην Παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και ενώ έκανε την πρακτική της ως βοηθός παραγωγής στις ενημερωτικές και αθλητικές εκπομπές της ΕΡΤ, πέρασε στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης ‘‘Βεάκη (2011-2012)’’ και συνέχισε τα 2 επόμενα έτη στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης ‘’Δήλος’’ από όπου αποφοίτησε το 2014.

Παράλληλα συμμετείχε σε διαφημιστικά και μικρού μήκους ταινίες, όπως την Ινδο-Ελληνική παραγωγή ‘’Might Be’’ της Βενετίας Ευριπιώτου και τραγουδούσε διασκευές pop rock τραγουδιών στα συγκροτήματα Flowin’ Act και Rock n’ Tales, ενώ εδώ και δύο μήνες κάνει εντατικά πρόβες με ένα καινούργιο σχήμα, με το οποίο γράφουν δικό τους υλικό και ευελπιστούν σε λίγους μήνες να το παρουσιάσουν στο κοινό. Το 2014 κάνει τα πρώτα της βήματα στο θέατρο στην παράσταση "Τα Μάγια της Πεταλούδας – the Musical" στο ρόλο της Πεταλούδας, σε σκηνοθεσία Νικολέτας Ξεναρίου,με την ομάδα των αποφοίτων της σχολής «Δήλος». Την ίδια χρονιά ερμηνεύει και το ρόλο της Χρυσόθεμις, στην παράσταση "Ο Θίασος", σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χατούπη.

Το 2015, κάνει και το τηλεοπτικό της ντεμπούτο ως ηθοποιός, ως Χλόη, στην κωμική σειρά του Star "Τρελή οικογένεια" σε σκηνοθεσία Κώστα Κιμούλη.

Επίσης, η Μαρτίνα είναι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Vegan Mosquitoes (2014-).

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης