Μαρίνα Βρόντη βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της κύπριας ηθοποιού Μαρίνας Βρόντη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Μαρίνα Βρόντη γεννήθηκε στη Λεμεσό και σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Θεοδοσίαδη όπου και αποφοίτησε το 2004. Η πρώτη της επαγγελματική δουλειά ήταν το «Ρου Βι και Φι», το μονόπρακτο του Σ. Μπέκετ σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή στο Θέατρο Φούρνος της οδού Μαυρομιχάλη στην Αθήνα.

Στην Αθήνα παρέμεινε σύνολο 10 χρόνια όπου έπαιξε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις όπως «Προσεχώς από τον Κινηματογράφο στο Θέατρο» και «Deadline» Σκην. Ν. Καραγέωργου. «Αυτό θα το Δούμε» Σκην. Δ. Κομνηνός, «Νέον» για την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου Σκην. Α. Τσιοτσιόπουλος. «Αμφιτρύωνας» , «Τραγωδία εν Κρανίω», «PlayBack Theater» κ. α. Στην Ελλάδα σκηνοθέτησε τα έργα «Καθαρεύουσα και άλλοι άδηλοι πόροι» και «Παλιά Καπέλα» του Ν. Λεμονή. Στην Κύπρο συνεργάστηκε με αρκετούς σκηνοθέτες όπως η Μ. Ζήρα, ο Τ.Τζαμαργιάς, ο Σ. Δρουσιώτης, ο Σ. Κοτσίκος, ο Α. Γραμματικόπουλος, ο Χ. Ζάνος, ο Μ.Τίγκιλης, η Χ. Μελίδου, η Τ.Τάτση και άλλους.

Έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στο Φεστιβάλ των Κυπρίων και Αρχαίου Δράματος και έχει σκηνοθετήσει στην Κύπρο τα έργα: «Ορφανά» του Λάιλ Κέσλερ για το θέατρο Versus και το «Κύκλωπες και Βατραχάκια» του Κωστή Κολώτα εις μνήμην του για την ΕΘΑΛ για όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου. Δούλεψε τρία χρόνια στην ΕΘΑΛ οργάνωση παραγωγής και το πρώτο της θεατρικό «Καληνύφτα» ανέβηκε στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου σε σκηνοθεσία Α. Γραμματικόπουλου στα πλαίσια Πολιτιστικό Παράθυρο Πάφος 2013. Aπό το 2010 διδάσκει θέατρο σε παιδιά και εφήβους.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές "Θα Βρεις Το Δάσκαλό Σου (2005)", στον ΑΝΤ1, σε σκηνοθεσία Π. Κροτηροπούλου, "Γενιές Της Σιωπής", στο κανάλι ΡΙΚ1, σε σκηνοθεσία Κλείτος Κλείτου, και ”Βαλς Με 12 Θεούς (2012-2014)”, στον ΑΝΤ1, σε σκηνοθεσία Δ. Δεμοιράκου/Π. Προκοπίου/Σ. Ποταμάρη.

[periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης