Μαρία Σολωμού βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Μαρίας Σολωμού.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Μαρία Σολωμού γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου του 1974 στην Αθήνα, και είναι ηθοποιός. Σπούδασε οικονομικά στο Αμερικανικό κολλέγιο. Εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως αεροσυνοδός, ενώ στη συνέχεια σπούδασε στη δραματική σχολή «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, σε κινηματογραφικά αλλά και θεατρικά έργα.

Έγινε γνωστή μέσα από τους ρόλους της στις τηλεοπτικές σειρές του Mega "Απόσταση αναπνοής" και s1NgLEs (2004-2008). Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τη Ζωή Λάσκαρη στο θέατρο Αθηναΐδα και με τη Μίνα Αδαμάκη ως σκηνοθέτη στο θεατρικό έργο «Το λουτρό». Την θεατρική σεζόν (2008-2009) πρωταγωνίστησε στο έργο «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ, με τον Αντώνη Καρυστινό και το Νίκο Νίκα. Το 2014, πρωταγωνιστεί στη κωμική σειρά του Mega "Μάνα Χ Ουρανού", σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού.

Όπως η ίδια είχε δηλώσει, ζούσε με το σύντροφό της, επίσης ηθοποιό, Μάριο Αθανασίου, και το γιο τους Αλέξανδρο-Δημήτρη σε μονοκατοικία στο Χαλάνδρι. Στα τέλη του 2008 και αρχές του 2009, έγινε γνωστός ο τελικός χωρισμός τους.

Από το 2010 είναι σε σχέση με τον ηθοποιό και τραγουδιστή Πάνο Μουζουράκη και πρωταγωνίστησε στο βίντεο κλίπ του τραγουδιού του "Φίλα με ακόμα". [el.wikipedia.org] [periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης