Μαρία Καλλιμάνη Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Μαρίας Καλλιμάνη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Μαρία Καλλιμάνη γεννήθηκε στο Αίγιο, και είναι ηθοποιός. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών και τη δραματική σχολή του θεάτρου Εμπρός.

Θα μπορούσε να έχει επαναπαυτεί στον τίτλο τής «βασίλισσας των κατεψυγμένων» και να έχει εξασφαλίσει ένα σίγουρο μέλλον, επενδύοντας στην πασίγνωστη ανά την Ελλάδα οικογενειακή επιχείρηση, που είναι συνώνυμη των θαλασσινών. Θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει το δρόμο της μητέρας της, της «σιδηράς κυρίας της Ελίκης», όπου έχει την έδρα του ο όμιλος που φέρει την προσωπική της σφραγίδα και να έχει διεισδύσει στο χώρο των μπίζνες, ασπαζόμενη τις αρχές του «επιχειρείν», όπως και τα δύο από τα τρία αδέλφια της. Θα μπορούσε και να έχει γίνει αρχαιολόγος καθώς ξεκίνησε για το ταξίδι της αναψηλάφισης του παρελθόντος, αποφοιτώντας από το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Όλα αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν συμβεί στη ζωή της Μαρίας Καλλιμάνη αν δεν έμπαινε στη μέση ένας μεγάλος έρωτας. Ένας έρωτας από τον οποίο σπανίως μπορείς να… αποφοιτήσεις και να μην τον κάνεις υπόθεση ζωής: Το θέατρο. Η νεαρή Μαρία Καλλιμάνη, το πρώτο παιδί της οικογένειας, ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα που δεν μπορούσε να εκφραστεί μέσα από τους σκληρούς όρους του εμπορίου, αν και έκανε μια προσωρινή απόπειρα. Η τέχνη τής χτύπησε την πόρτα ξαφνικά, όπως συμβαίνει με όλα τα κεραυνοβόλα, ενώ είχε ξεκινήσει να εργάζεται στο Μουσείο Κεραμικής Τέχνης στην Πλάκα. Αρκούσε ένα σεμινάριο με θέμα τον κινηματογράφο στο θέατρο «Εμπρός» για να αλλάξει πορεία, να αποφοιτήσει από το θεατρικό οργανισμό «Μορφές» και να κάνει στροφή πολλών - αλλά και πολύ γοητευτικών - μοιρών. Το αποτέλεσμα στα 13 χρόνια μετά τη… στροφή, δικαιώνει την επιλογή.

Συμμετείχε στις παραστάσεις Αγγέλα (σκην.: Τ.Μπαντής, Εμπρός), Η Σονάτα των Φαντασμάτων (σκην.: Β.Νικολαϊδης, Εθνικό θέατρο), Οι σοφολογιότατες (σκην.: Θ.Αμπαζής, Ομάδα OΠΕRΑ), Οι μέρες πριν έρθεις (σκην.: Γ.Μόσχος, Αμόρε), Η Φλαντρώ (σκην. Β.Νικολαϊδης, Αθηνών), Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; (σκην.: Γ.Βαλτινός, Λαμπέτη), Χειμωνιάτικο Παραμύθι (σκην.: Λίλο Μπαούρ, Αμόρε), Βασιλιάς Ιωάννης (σκην. Ν.Χατζόπουλος, Αμόρε), Επανασύνδεση (σκην.: Δ.Καταλειφός, Θέατρο του Νέου Κόσμου), Πάρτι Γενεθλίων (σκην.: Α.Αντύπας, Απλό Θέατρο), Μικροπράγματα (σκην.: Β.Γεωργιάδου, Φεστιβάλ Αθηνών), Μαυροπούλι (σκην.: Β.Γεωργιάδου, Απλό Θέατρο), Βάσσα (σκην.: Στ.Λιβαθινός, Οδού Κεφαλληνίας), Λάσπη (σκην.: Λ.Μελεμές, Οδού Κεφαλληνίας).

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές "Νυχτερινό Δελτίο (1998)" στην ΕΤ1, "Εν Ιορδάνει (2002)" στο Star και, "Δέκα (2007)" στον Alpha.

Στον κινηματογράφο πήρε μέρος στις ταινίες "Χώρα Προέλευσης (2010)", "Μαχαιροβγάλτης (2010)", "Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα (2011)", "Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά (2013)", "Miss violence (2013)", "Το μικρό ψάρι (2014)", "Interruption (2015)", και, "Νοτιάς (2016)".

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης