Μαρία Εγγλεζάκη Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Μαρίας Εγγλεζάκη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Μαρία Εγγλεζάκη είναι ελληνίδα ηθοποιός. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν (2001), και απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει σπουδές κλασσικής κιθάρας. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια υποκριτικής θεάτρου, σε σεμινάρια υποκριτικής  κινηματογράφου με γνωστούς έλληνες σκηνοθέτες και σε σεμινάρια σύγχρονου χορού.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Κωστή Καπελώνη, Στέφανο Μπλάτσο, Γιάννη Διαμαντόπουλο, Νίκο Χαραλάμπους, Δημήτρης Μπίτος, Μαρία Γιαννούλη και στο χοροθέατρο με την Χρυσηϊδα Λιατζιβίρη.

Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Διαμαντόπουλο στην ταινία «Γαλάζιο Φόρεμα», όπου ήταν υποψήφια για βραβείο β’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2005. Με τον Κυριάκο Κατζουράκη στην ταινία «Ο δρόμος προς τη Δύση». Με την Μαρία Καρβουνίδου στην ταινία «Τετάρτη». Έχει πρωταγωνιστήσει και συμμετάσχει σε αρκετές μικρού μήκους ταινίες  όπως “Χαμένο Κορίτσι”, σκην. Πάστρας Νίκος, “Μαύρη Σουίτα”,  σκην.  Καλαμίτση Ευδοκία, “Η λεωφόρος που σκοτώνονται οι γάτες”, σκην. Αναγνωστοπούλου Σεβαστιάνα, “La vie en rose”, Αργυροπούλου Σύβιλλα, “Η Γέφυρα”, Πολυράκης Θοδωρής.

Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως: Χρήστος Παληγιαννόπουλος, Αλέξανδρος Ρήγας, Μάριος Ρετσίλας, Στέφανος Μπλάτσος, Αλέξανδρος Πανταζούδης σε σείρες όπως: Οι Σταύλοι της Εριέττας Ζαϊμη, Singles II, Μαζί σου κ.α καθώς και στα «Ελληνικά Μονόπρακτα» της ΕΡΤ («Κομιστής Ειδήσεων») σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσορτέκη.

Επίσης έπαιξε στο εικαστικό project "Got to be real" του Άγγελου Φραντζή, το οποίο συμμετείχε στην Biennale της Βενετίας και στα video, που αφορούσαν την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ για την πολιτική κοινωνικής ευθύνης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, «The Responsibles»,  σε σκηνοθεσία του Άγγελου Φραντζή.

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης