Μαρία Διακοπαναγιώτου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Μαρίας Διακοπαναγιώτου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Μαρία Διακοπαναγιώτου γεννήθηκε το 1981. Είναι ηθοποιός, απόφοιτη της δραματικής σχολής Ίασμος του Β.Διαμαντόπουλου ενώ έχει διατελέσει και Βοηθός Σκηνοθέτη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού, μιούζικαλ με την Εβελίνα Παπούλια αλλά και φωνητικής.

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή μέσα απο διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, συμπρωταγωνιστώντας με τον Νίκο Ορφανό και υποδυόμενη την Τασούλα και τον Κίτσο αντίστοιχα. Μετράει αρκετές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις ενώ στην τηλεόραση την είδαμε στο "Παρα πέντε"  (2006 - 2007) να είναι μία από τις συναδέλφους της Αγγέλας στη θεατρική ομάδα που συμμετείχε, νωρίτερα στο Safe Sex ως νοσοκόμα το 2006 και τη σειρά "Δέκα λεπτά κήρυγμα" το 2002 -2003 έχοντας το ρόλο της Δανάης, συμμαθήτριας του Λεωνίδα. Το 2014, υποδήθηκε την Ντίνα, αδελφή Μυρτώς, στην κωμική σειρά του Ant1 "Ταμάμ".

Η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1999, στην παράσταση "Η Μύριελ παντρεύεται" του P.J. Hogan σε σκηνοθεσία Ν. Καραγεώργου. Η Μαρία έχει ακόμα εμφανιστεί και στον κινηματογράφο, στις ταινίες "Νύφες (2004)" του Παντελή Βούλγαρη και "Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος (2005)" σε σκηνοθεσία Αντώνη Καφετζόπουλου.

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης