Μαρία Δεληκωνσταντίνου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Μαρίας Δεληκωνσταντίνου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Μαρία Δεληκωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Ίασμος" του Βασίλη Διαμαντόπουλου, απ' όπου πήρε το πτυχίο της ως επαγγελματίας ηθοποιός (2010). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών (2003).

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 2002, όταν συμμετείχε αισθηματική σειρά του ΑΝΤ1 "Ζευγάρια”, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Ακοολούθησαν ρόλοι της στις σειρές του ΑΝΤ1 "Τα μαχαιρώματα (2004)" ως νοσοκόμα Ερυθρού Σταυρού, σε σκηνοθεσία Α. Μορφονιού, "Έρωτας (2005)" ως Άννα, σε σκηνοθεσία Κ. Κωστόπουλου, "Τύχη Βουνό (2007)" ως Ντόρα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη, του MEGA "Μια στιγμή 2 ζωές (2008)" ως γιατρός, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη, "Μαρία η άσχημη (2008)" ως μέλισσα, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Κωνσταντόπουλου, "Δικαίωση (2014)" ως Σοφία (παιδίατρος), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη, και, "Κλεμμένα Όνειρα (2011-2015)" ως Φωτεινή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη.

Στο Θέατρο τη συναντήσαμε στην πιο επιτυχημένη κωμωδία του 2012 "Ποιος σκότωσε την Άμπιγκεηλ", του Δ. Κοριανίτη, στο Θέατρο Βικτώρια. Έχει παίξει, επίσης, σε μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, σε μεγάλες σκηνές και διοργανώσεις, καθώς και σε δύο κινηματογραφικές ταινίες.

Συμμετέχει σε παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεων και γενικότερα σε εικαστικές εκδηλώσεις. Δανείζει τη φωνή της σε διαφημίσεις και ντοκυμαντέρ.

Τα τελευταία χρόνια διατηρεί ένα θεατρικό εργαστήρι για παιδιά στα Νότια Προάστια.

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης