Μαργαρίτα Πανουσοπούλου βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Μαργαρίτας Πανουσοπούλου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η ηθοποιός Μαργαρίτα Πανουσοπούλου είναι κόρη του σκηνοθέτη Γιώργου Πανουσόπουλου και της ηθοποιού Μπέτυς Λιβανού. Γεννήθηκε στην Αίγινα το 1984 αλλά δεν μεγάλωσε εκεί. Τριών χρόνων μετακομίσανε στο Παλαιό Ψυχικό. Αλλά ούτε εκεί μεγάλωσε η Μαργαρίτα. Το 1990 οι γονείς της θέλησαν να αφήσουν τη βοή του κέντρου και πήγαν στην Παιανία - ήθελαν να έχουν τον δικό τους κήπο και να καλλιεργούν λαχανικά. Εκεί μεγάλωσε, και εκεί ζουν οι γονείς της μέχρι σήμερα. Οι γονείς της είχαν προδικάσει ότι θα γίνει ηθοποιός, και μάλιστα κωμικός. Σε ηλικία δέκα ετών έκανε το καλλιτεχνικό της ντεμπούτο, όταν ζήτησε από τον πατέρα της έναν ρόλο στην ταινία του “Ελεύθερη κατάδυση (1995)”, όπου έπαιξε την κόρη της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη.

Σπούδασε Θέατρο στη σχολή υποκριτικής Italia Conti Academy of Theatre and Dramatic Arts. Στο τρίτο έτος σπουδών παραχωρήθηκε στη σχολή της το Soho Theatre για να παρουσιάσουν εκεί τα show cases (δηλαδή έναν μονόλογο ή μια συρραφή κομματιών παιγμένα από ζευγάρια φοιτητών) μπροστά στο έμπειρο κοινό κριτικών θεάτρου, ατζέντηδων και casting directors. Μετά την καλλιτεχνική δοκιμασία ακολούθησε σουαρέ και τότε την προσέγγισε μια casting director (υπεύθυνη των συντελεστών μιας παράστασης) με επαγγελματική πρόταση. Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε στην Βρετανία ως ηθοποιός στο θέατρο όπου περιόδευσε σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο καταλλήγοντας στο Riverside Studios του Λονδίνου ενσαρκώνοντας τη Βιόλα στη «Δωδεκάτη νύχτα» του Σαίξπηρ και την Ιζαμπέλα στα «Ανεμοδαρμένα ύψη» (Ε. Μπρόντε).

Η πρώτη της συνεργασία στην Ελλάδα ήταν με τον Βασίλη Βαφέα στις Γυναικείες Συνωμοσίες (48ο Φεστιβάλ Θεσ/νικης). Αμέσως μετά συμμετείχε σε ένα θεατρικό σχήμα απαρτιζόμενο από γυνάικες, με την Δήμητρα Αράπογλου στην σκηνοθεσία και τις Μπέττυ Λιβανού και Κατερίνα Λέχου στους δύο εκ των τριών ρόλους του έργου Η Ζήλεια σε 3 Φαξ της Εστέρ Βιλάρ, στο θέατρο Τόπος Αλλού.

Η επόμενη συνεργασία την βρήκε στο θέατρο Πόρτα όπου υποδύθηκε τον ρόλο της Εσμέ, το κορίτσι των λουλουδιών στο πολιτικό αλλά και «μουσικό» έργο του Τομ Στόπαρντ, Rock n’ Roll.

Ύστερα αποφάσισε να δώσει λίγο χώρο και σε ένα άλλο της πάθος και έτσι ταξίδεψε στην Αργεντινή για να βρεθεί στις τανγκιερίες του Μπουένος Αίρες και να μάθει “τα βήματα” του τάνγκο όπως οι ντόπιοι. Το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται και σ’ αυτόν τον τομέα επαγγελματικά.

Τον Ιούλιο του 2009 έκλεισε τον ρόλο της Καλλιόπης στην σειρά του Mega, "Το Νησί".

[periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης