Μαργαρίτα Αμαραντίδη Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Μαργαρίτας Αμαραντίδη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Μαργαρίτα Αμαραντίδη είναι απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έχει κάνει σπουδές με τον Φιλίπ Γκωλιέ στο Παρίσι, ενώ επίσης είναι αριστούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Πέτερ Στάϊν, τον Δημήτρη Μαυρίκιο, τον Στάθη Λιβαθινό, τον Βασίλη Νικολαϊδη, την Αγγελική Στελλάτου, τη Σεσίλ Μικρούτσικου και τον Παναγιώτη Λάρκου.

Η ίδια έχει σκηνοθετήσει τον «Κώδικα Χαμουραμπί», το «The Theater Case» με τους βλακlist (των οποίων είναι ιδρυτικό μέλος) και την χοροθεατρική παράσταση «FormEnVie», καθώς και στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην ομάδα «Άφαντοι» το έργο του Αουγκόυστο Μπόαλ «Ο θείος Μακ Πάτο και το χάπι». Επίσης έχει μεταφράσει το "Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Σαίξπηρ.

Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με την Ελισσάβετ Χρονοπούλου,τον Κώστα Κουτσομύτη αντίστοιχα (ΝΕΤ), Κώστα Κεκεμένη, Χρήστο Δήμα, Άρη Μπαφαλούκα, Βασίλη Ντούρο, Χρήστο Νικολέρη (Alpha), και Πάνο Κράββα (Μega).

Στον κινηματογράφο την είδαμε στην κωμωδία της Όλγας Μαλέα "Λουκουμάδες Με Μέλι (2005)". επίσης, έχει συνεργαστεί με την Εμμανουέλα Φραγκιαδάκη, τον Σων Τζεϊμς Σάττον, τον Αλέξανδρο Σκούρα, την Γιώτα Καρατζέτζου, τον Δημήτρη Διακουμόπουλο και τον Στράτο Κρητικό.

Στην διαφήμιση έχει συνεργαστεί με τους: Πάνο Κορώνη, Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, Γιώργο Λάνθιμο, Πλάτωνα Ανδρονίδη, Βαγγέλη Λυμπερόπουλο, Θεόφιλο Παπαστυλιανό κ.α.
*Ως σπουδάστρια εικαστικών, από το 2008 έως τώρα, έχει συμμετάσχει σε έξι συνολικά ομαδικές εκθέσεις σε Μουσείο Γουλανδρή, ΑΣΚΤ, Bios, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, M12.
Βραβεία

Τιμητική Διάκριση Ερμηνείας από το 2ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογραφού Αθήνας (που διεξήγχη στο Ίδρυμα Κακογιάννη τον Ιούνιο 2012) για την ταινία μικρού μήκους «Gran Partita» του Αλέξανδρου Σκούρα.Προσθήκη νέας απάντησης