Μάνος Παπαγιάννης βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Μάνου Παπαγιάννη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο ηθοποιός Μάνος Παπαγιάννης γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 1966 στα Σέρβια της Κοζάνης, τόπο καταγωγής του πατέρα του, ενώ μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης απ' όπου είναι η μητέρα του.

Σε ηλικία 21 ετών αποφάσισε να φύγει από την Κρήτη και να κυνηγήσει το όνειρό του στην Αθήνα. Ανήσυχο πνεύμα και ανυπόμονος άνθρωπος ενώ σπούδαζε στη δραματική σχολή παράλληλα έψαχνε να εργαστεί. Ξεκίνησε από μικρούς ρόλους και αργά και σταθερά κατάφερε να ξεχωρίσει.

Πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι εμφανίστηκε το 2002, σε μια κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλη, όπου έκανε ένα πέρασμα χωρίς καν να μιλήσει. Από τότε δεν έχει μείνει σχεδόν ποτέ χωρίς δουλειά. Εκτός από το θέατρο έχει παίξει σε δυο κινηματογραφικές ταινίες και έχει πρωταγωνιστήσει και σε σήριαλ.

Ευρέως γνωστός έγινε το 2005, όπου πρωταγωνιστούσε στο καθημερινό σίριαλ του ΑΝΤ1, "Έρωτας". Το 2008, έκανε ένα πέρασμα κάποιων επεισοδίων στο σίριαλ του Mega, "Μαρία Η Άσχημη" ενώ το 2009 πρωταγωνιστούσε στο καθημερινό σίριαλ, Η Ζωή Της Άλλης", όπου υποδυόταν τον Χάρη, σεφ και σύντροφο της Ελπίδας. Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική του δουλειά είναι ως Κωστής, στην δραματική σειρά του Ant1 Κύπρου "Βάλς Με Δώδεκα Θεούς (2012-2014)". Επίσης, έχει συμμετάσχει στις τηλεοπτικές σειρές "Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα (2007)", "Μη Μου Λες Αντίο (2004)" κ.α.

Το 2013, έπαιξε στην κωμωδία μεγάλους μήκους ταινία του Δημήτρη Αρβανίτη "Μια νύχτα στην Αθήνα".

Έχει συνεργαστεί και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Εκτός από την υποκριτική τα τελευταία χρόνια και σκηνοθετεί. Τελευταία του δουλειά η σκηνοθεσία της παράστασης "Θα πηδήξω από το παράθυρο (2012)" όπου είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το 2009, ο Μάνος Παπαγιάννης παντρεύτηκε την ηθοποιό Αγγελική Δαλιάνη και έφεραν στον κόσμο ένα κοριτσάκι, τη Λυδία.

Μάλιστα, με τη σύζυγό του είχαν συνεργαστεί στην κωμική σειρά "Μαρία Η Άσχημη (2007)".

[periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης