Μάκης Παπαδημητρίου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Ευθύμιου (Μάκη) Παπαδημητρίου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο ηθοποιός Ευθύμιος (Μάκης) Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και κατάγεται από το Ανθηρό Καρδίτσας. Αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου, ενώ σπούδασε και στο τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου, του Εθνικού κ.α. αλλά και σε τρεις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, στα "Μαύρα Μεσάνυχτα (2008)", στο ρόλο του ψευδού μπράβου Ζαν Κλώντ (Γιάννης Κλωντάκης), στη σειρά "Με λένε Βαγγέλη (2011)", ως Μπίλυς Φαμελίγκος, και "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (2013)", ως Λεωνίδας, ο άντρας της Αντιγόνης, καθώς και επεισόδια των αυτοτελών σειρών "10η εντολή (επεισ. Θηρίο και Το χωράφι) (2015)", "Ιστορίες μυστηρίου (επεισ. Ο πίνακας των πνευμάτων) (2007)", και "Ο 3ος νόμος (επεισ. Ο σωτήρας) (2010)".

Στον κινηματογράφο έχει πάρει μέρος σε πέντε ταινίες μεγάλου μήκους καθώς και σε ταινίες μικρού μήκους.

To 2009 τιμήθηκε με το θεατρικό Βραβείο Χορν, για τον ρόλο του στο έργο «Motortown» του Σάιμον Στίβενς. Για το ίδιο βραβείο ήταν υποψήφιος και το 2008.

Ο Μάκης όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει πιλότος. Οδηγεί μια Honda Hornet 600, του Προμηθέα Αλειφερόπουλου. Έχει ένα γιο 3 ετών και λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα (ο πατέρας όχι ο γιος).

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης