Μάγια Ανδρέου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Μάγια Ανδρέου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Μάγια Ανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα, και είναι ηθοποιός.

Η πρώτη της επαφή με την υποκριτική ήταν εντελώς τυχαία. Ήθελε να μάθει τσέλο και πήγε να γραφτεί στον πολιτιστικό όμιλο των φοιτητών του Παν/μίου Αθηνών. Πήγε όμως λάθος μέρα, πέτυχε τις εγγραφές στις θεατρικές ομάδες και γράφτηκε…

Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών το 2011 και από τη σχολή Ηλεκτρολόγων μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου το 2012. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο 4 μηνών πάνω στο αρχαίο δράμα στο κέντρο αρχαίου δράματος με τη Λυδία Κονιόρδου. Έχει εργαστεί  σε δύο ερευνητικά εργαστήρια του Jurij Alschitz  (AKT-ZENT International Theatre Centre) με αντικείμενα το training των ηθοποιών και την έννοια τελετουργία στο θέατρο.  Από το 2006 είναι ο κλόουν διαφόρων παιδικών πάρτυ.

Πρώτη της παράσταση στο  θέατρο ήταν η "Αγία Ιωάννα των σφαγείων", σε σκηνοθεσία Άννας Λάζου, στο θέατρο Ήβη, με την ομάδα Δρυς του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησαν οι παραστάσεις "Το Τρίτο κύμα (2015)", σε σκηνοθεσία Νίκου Αρβανίτη,  "Μότσαρτ και Σαλιέρι (2015)", "Το κλέφτικο-Μία τελετουργία", και "Ωραίοι σαν Βερολινέζοι (2013)", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσίαμη, "Νιού Γουόρλντ", ομάδα UBUNTU, "Η χορεύτρια και ο πράσινος πρίγκιπας", σε σκηνοθεσία Κατερίνας Παλαιοθόδωρου, "Υμπύ Τύραννος", ομάδα 4frontal, "Mr Smith", σε σκηνοθεσία Σοφίας Τσιάμη, "Περίπτωση Ευριδίκη", σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου.

Εχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση "Ένας ήρωας, το καμάρι της δύσης", σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες μικρού μήκους "Η Τελευταία μας Εβδομάδα", σε σκηνοθεσία Θανάση Βασιλείου, και "Θα το κρατήσω για μένα…", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Πανάγου.

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης