Υποβλήθηκε από psilos την Τρί, 01/04/2014 - 12:38.
Η «Low Carbon Diet» αποτελεί μια πιο οικολογικά ευαίσθητη διατροφή, με σκοπό το άτομο που την εφαρμόζει να συμβάλλει πιο ενεργά στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και στον περιορισμό της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, κυρίως σε ότι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως π.χ. η παραγωγή και η μεταφορά τροφίμων. Αν θέλετε να την ακολουθήσετε πρέπει:
Να μειώσετε σημαντικά την κατανάλωση κρέατος.
Να επιλέγετε τρόφιμα που έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, όπως δημητριακά, όσπρια, φρούτα και λαχανικά, καθώς και πιστοποιημένα τρόφιμα που έχει μετρηθεί το ανθρακικό τους αποτύπωμα (Carbon Footprint) και χαρακτηρίζονται ως «κλιματικά ουδέτερα» (Climate Neutral).
Να προτιμάτε τα ελληνικά προϊόντα (έχουν μεταφερθεί σε μικρότερες αποστάσεις) αντί για τα εισαγωγής, προϊόντα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας (μικρότερη επιβάρυνση περιβάλλοντος), εποχικά τρόφιμα (η παραγωγή τους απαιτεί λιγότερη ενέργεια), καθώς και τρόφιμα σε μεγάλες, ανακυκλούμενες συσκευασίες.
Για να μας αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα (σφάλμα, ανακρίβεια, θέμα που αφορά πνευματικά δικαιώματα κ.τ.λ.) σχετικά με αυτή την καταχώρηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Απαντήσεις
Η «Low Carbon Diet» αποτελεί
Η «Low Carbon Diet» αποτελεί μια πιο οικολογικά ευαίσθητη διατροφή, με σκοπό το άτομο που την εφαρμόζει να συμβάλλει πιο ενεργά στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και στον περιορισμό της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, κυρίως σε ότι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως π.χ. η παραγωγή και η μεταφορά τροφίμων. Αν θέλετε να την ακολουθήσετε πρέπει:
Προσθήκη νέας απάντησης