Λίλη Τέγου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Λίλης Τέγου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Λίλη Τέγου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, και είναι ηθοποιός. Είναι Απόφοιτη του Θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Νεάπολης Θεσσαλονίκης «Θέσπις» (1997), με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Κιουρτσίδη Γιώργο, και Απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής « Ιασμος» του Διαμαντόπουλου Βασίλη (2000).

Ηθοποιός με μακρά θητεία σε παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου:  «Όρνιθες» και «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε διασκευή Γ. Καλατζόπουλου στο ΔΗΠΕΘΕ Βεροίας, «Εξομολογήσεις γυναικών» του Ν. Μανούδη,  «Τρία μονόπρακτα» του Ντ. Ταξιάρχη, «Οι περιπέτειες του βαρώνου Μυνχάουζεν», «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μ. Μπρέχτ και «Ιππότης της αγάπης», σε σκην. Ο. Γωνιάδη. Επίσης, συμμετείχε στις παραστάσεις: «Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», «Το δώρο της παπλωματούς» του Τζ. Μπριμπό στον ΘΟΚ, «Αλυσιδωτές αντιδράσεις» στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, «Ιστορίες του δρόμου», «Η κωμωδία του έρωτα» του Ίψεν σε σκην. Γ. Λιβανού στο Studio Κυψέλης. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με τον Γ. Σίμωνα στα «Η μάσκα του κόκκινου θανάτου» του Ε. Α. Πόε, «Αιγόκερως» του Max Ernst, «ο Εκδικητής» του Τ. Ντε Κούινσι, «Gina Lollobrigita» κ.ά.

Έχει ακόμα παρουσιάσει σε δικές της συνθέσεις και σκηνοθεσία τα έργα: «Να σας ρωτήσω κάτι», «Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα», «Μοιρολόι: από το άτομο στο σύνολο». Πρόσφατες δουλειές της: «Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις σε περίπτωση βουβωνικής πανώλης», βασισμένο στην Πανούκλα του Α. Καμύ, με την ομάδα Mannschaft, σε σκην. Γ. Σίμωνα και το «Weiß», με την ίδια ομάδα, στο θέατρο Rabbithole (2014).

Επίσης, διδάσκει υποκριτική σύγχρονου θεάτρου στο ΕσωΘέατρο.

Στη τηλεόραση την είδαμε στις σειρές "Μυστικές διαδρομές (2001)", σε σκηνοθεσία του Κόκκινου Αντώνη, "Επτά Θανάσιμες Πεθερές (2005)", σε σκηνοθεσία Πετρινιώτη Γρηγόρη, "Singles (2005)", σε σκηνοθεσία του Κράββα Παναγιώτη, και "Εθνική Ελλάδος (2015)", σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου.

Στον κινηματογράφο, έπαιξε στις μεγάλου μήκους ταινίες "Safe sex (1999)", και, "Θα το μετανοιώσεις(2002)".

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης