Λένα Παπαληγούρα Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Λένας Παπαληγούρα.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Λένα Παπαληγούρα γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και είναι ηθοποιός. Είναι κόρη του Αναστάσιου Παπαληγούρα που έχει διατελέσει και Υπουργός Δικαιοσύνης και εγγονή του Γεώργιου Ράλλη. Σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης- Κάρολος Κουν και στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Kοινωνικών και Πολιτικών Eπιστημών. Έχει τιμηθεί με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη».

Στο θέατρο έχει πάρει μέρος στις παραστάσεις: «Ο Βασιλιάς πεθαίνει» του Ευγένιου Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου, «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, «Rainbow-Αρθούρος Ρεμπώ, Μια μουσική φαντασία», σε δραματουργική επεξεργασία Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου, «Πλαστελίνη» του Β. Σίγκαρεφ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, «Oι δέκα εντολές» σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, Στρατή Πανούριου, Μάγιας Λυμπεροπούλου Κατερίνας Ευαγγελάτου, Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, Βίκυς Γεωργιάδου, Βίκτωρα Αρδίττη, Λένας Μαλένη, Θοδωρή Αμπαζή, Μάνιας Παπαδημητρίου, «Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, «Ιστορίες για γαμοφοβικούς» της Μαριάννας Κάλμπαρη και του Βασίλη Ραΐση, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

Στον κινηματογράφο έλαβε μέρος στις ταινίες «Ο Θάνατος που ονειρεύτηκα» σε σενάριο και σκηνοθεσία Π. Κράββα, «Σκλάβοι στα δεσμά τους» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη σε σενάριο και σκηνοθεσία Τ. Λυκουρέση και στην τηλεόραση στις σειρές «Ο 3ος Νόμος-Κρυμμένοι» σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου, «Γ4» σε σκηνοθεσία Σ. Κωσταντινίδη, «Τυφλόμυγα» σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη, «Ιστορίες μυστηρίου» σε σκηνοθεσία Α. Μπαφαλούκα.

periergos.gr

 Προσθήκη νέας απάντησης