Λαρίσα Βέργου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Λαρίσας Βέργου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Λαρίσα Βέργου γεννήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, και είναι ηθοποιός. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Δ. Φωτιάδη. Έχει δουλέψει στην οργάνωση καί διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα καί το εξωτερικό, όπως επίσης στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων και ειδικά στις συναυλίες μουσικών συγκροτημάτων.

Στο Θέατρο, ενδεικτικά, έπαιξε στην παράσταση «Ο συνένοχος θεατής (2012)», του Fabrice Melquiot,σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου που παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Γαλλικού θεάτρου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στην παράσταση «Μετά-μία Performance γιά την καταστροφή του κόσμου (2011)», σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου, στο θέατρο Βυρσοδεψείο. Τον Σεπτέμβριο του 2011 συμμετέχει στο «1ο ΠαγκόσμιοΦεστιβάλ θεάτρου του Κουρδιστάν» στο Βόρειο Ιράκ. Aπό τις πρώτες συνεργασίες ήτανε το 1998 στην παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσί Νικήτα Τσακίρογλου όπου συμμετείχε στον Χορό και παρουσιάστηκε στο Art Theatre-West End στο Λονδίνο, στο Royal Theatre of Music στο Manchester & και στην Μακρόνησο. Το 1998 παίζει τον ρόλο της Λίζας στο «Το Υπόγειο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Χρίστου Τσάγκα, στο Θέατρο Έναστρον, στο Θέατρο Τζ.Καρέζη, στο Φεστιβάλ Άνοιξης στην Θεσσαλονίκη & στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε αρκετές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, συμπεριλαμβανομένων "Η Εποχή των Δολοφόνων (1996)" σε σκηνοθεσία Νίκου Γραμματικού, "Unitas (2007)" σε σκηνοθεσία Κώστας Μπασογιάννης, "Κέικ (2008)" σε σκηνοθεσία Α. Αμπραβανέλ κ.α.

Η Λαρίσα, συμμετείχε και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, όπως: "Σε Είδα (επεισόδιο: Στον Άντρα της Ζωής μου) (2008)", σε σκηνοθεσία Σ. Θεοδωράτου, "Ιστορίες από την Απέναντι Όχθη (2008)" σε σκηνοθεσία Γ. Κορδέλλα, "Ίχνη (2007)", σε σκηνοθεσία Β. Τσελεμέγκου, κ.α.

periergos.gr

 Προσθήκη νέας απάντησης