Λάκης Γαβαλάς βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Λάκης (Απόστολος) Γαβαλάς γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά. Έχει δύο αδερφές και ο πατέρας του διατηρούσε εργοστάσιο κοπής μαρμάρων με μεγάλο προσωπικό δυναμικό.
Από ένα πείσμα ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα τσαγκαράδικο στο Μοναστηράκι όταν ήταν 17 ετών και ήταν αρκετό για να ανακαλύψει τη μεγάλη του αγάπη για τη μόδα και τα αξεσουάρ. Ασχολήθηκε από νεαρός με το χορό και μερικά χρόνια αργότερα θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα και θα μείνει εκεί για 9 χρόνια. Σπούδασε χορό και δημιούργησε στενές σχέσεις τόσο με την κρατική τηλεόραση αλλά και γνωστούς σχεδιαστές και επώνυμους.

Ερχόμενος σε επαφή με τα μεγαλύτερα ονόματα της ιταλικής μόδας έμαθε πολλά γι’ αυτά που λέμε στιλ και κομψότητα. Στην Ιταλία αγάπησε τη μόδα σε όλο της το μεγαλείο και εκεί του μπήκε το… μικρόβιο να ασχοληθεί μαζί της. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, άνοιξε ένα μαγαζί στη Ρόδο με ρούχα από ημιεπώνυμες ιταλικές φίρμες που τα πουλούσε σε πολύ καλές τιμές. Τα επόμενα χρόνια, εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους μεγαλύτερους σχεδιαστές και θα συστήσει στο ελληνικό κοινό την άγνωστη μέχρι τότε υψηλή μόδα. Burberry, Dolce & Gabbana και Dsquared ήταν μόνο κάποιες απ’ τις πιο γνωστές του συνεργασίες. Τελικά, το επάγγελμα του εισαγωγέα ρούχων -με ακριβές μάρκες- είναι αυτό που θα τον αναδείξει σε μεγάλο επιχειρηματία στον χώρο τoυ fashion business.

Το 2010 εμφανίζονται οι πρώτες δυσκολίες στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τα προβλήματα του με το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το ύψος του χρέους του τον οδήγησε στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Τη σεζόν 2013-2014 παίρνει μέρος ως διαγωνιζόμενος στο ελληνικό DWTS4. Ο κόσμος τον προτιμάει για το χιούμορ και ψηφίζοντας τον φτάνει μέχρι και τους 5 πριν τον τελικό. Τη σεζόν 2014-2015 βρίσκεται στην κριτική επιτροπή του DWTS5. [periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης