Κωνσταντίνος Φάμης Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Κωνσταντίνου Φάμη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Κωνσταντίνος Φάμης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ηθοποιός. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής σχολής του «Πειραϊκού Συνδέσμου». Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με το Νίκο Παναγιωτόπουλο καθώς επίσης και μαθήματα σύγχρονου χορού και tango.

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές “Ακροβατώντας (2003)” σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη (ANT1), “Της Αγάπης Μαχαιριά (2006)” σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη (ANT1), “Για την Καρδιά ενός Αγγέλου (2006)” σε σκηνοθεσία Σπύρου Ρασιδάκη (ALPHA), “Πολυκατοικία (2008)” σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου (MEGA), “Ιατρικό απόρρητο (2008)” σε σκηνοθεσία Γιάννη Βασιλιάδη (ΑΝΤ1), καθώς και στα επεισόδια "Το θηρίο στο κλουβί" και "Μικρά ψέματα" της αισθηματικής σειράς του ALPHA “Αληθινοί έρωτες (2008)” σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου και Παναγιώτη Φαφούτη (ALPHA),  και στο επεισόδιο "Το στοίχημα" της κωμικής σειράς του MEGA “ Κόκκινο Δωμάτιο (2005)” σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα. Το 2016 τον βλέπουμε να υποδύεται τον Ρήγα, στη δραματική σειρά του Ant1 Κύπρου "Τα 5 Κλειδιά", σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και Κώστα Χριστοφόρου.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου στα έργα: "Φοίνισσες" του Ευριπίδη (Μενοικέας) Φεστιβάλ Επιδαύρου 2008, "Σφήκες" του Αριστοφάνη (Σκύλος Μηνυτής, Χορός). Φεστιβάλ Ηρωδείου 2006, "Οιδίπους επί Κολωνώ" του Σοφοκλή (Χορός) Φεστιβάλ Επιδαύρου 2005.

Άλλες παραγωγές: “Λεωφορείο ο πόθος” του Τ. Ουίλιαμς (Νέος) σε σκηνοθεσία Βασ. Νικολαΐδη ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (παραστάσεις σε Αθήνα, Αγρίνιο και Πάτρα) 2010- 2011, “Όχι για αηδόνια” του Τ. Ουίλιαμς (Τζιμ) σε σκηνοθεσία Αλ. Κοέν στο θέατρο Αργώ 2010, “Βρυκόλακες” του Ερ. Ίψεν (Όσβαλντ) σε σκηνοθεσία Ν. Νανέρη ΔΗΠΕΘΕ Βόλου 2009- 2010 (παραστάσεις σε Βόλο και Αθήνα), “Το Φιόρο του Λεβάντε” του Γ. Ξενόπουλου (Χαρίλαος) σε σκηνοθεσία Κ. Τσιάνου στο Θέατρο Άνεσις 2008-2009, "Amor Y Muerte" (επιλογή ερωτικών θεατρικών σκηνών με άξονα το tango) σε σκηνοθεσία Π. Ζούνη στο El Bandoneon 2007-2008, "Μίκης Θεοδωράκης μια ζωή...Ελλάδα" των Κ. Ιγερινού - Κ. Δαμάτη σε σκηνοθεσία του δεύτερου στα θέατρα Πάρκ και Βέμπο 2004-2005.

Συνεργάστηκε επίσης με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στα έργα: "Δωδέκατη Νύχτα" του Ουίλ. Σαίξπηρ (Σεμπάστιαν) σε σκηνοθεσία Β. Βαφέα 2004 και "Ελίζα" της Ξ. Καλογεροπούλου (Πάτρικ) σε σκηνοθεσία Π. Παπαιωάννου 2003.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην μεγάλου μήκους ταινία «Στο ξέσπασμα του φεγγαριού» σε σκηνοθεσία Στ. Μαρκίδη (2010)

Επίσης έχει πάρει μέρος σε μουσικό αφιέρωμα τραγουδώντας τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, ενώ στην «Ημέρα του ηθοποιού 2010» τραγούδησε τον «Ηθοποιό» του Μ. Χατζιδάκι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.Προσθήκη νέας απάντησης