Κική Μαυρίδου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού και ποιήτριας Κικής Μαυρίδου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Κική Μαυρίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Έζησε εκεί, στην Κομοτηνή και στο Wiesbaden της Γερμανίας ενώ από το 2002 είναι κάτοικος Αθηνών.

Σπούδασε Θέατρο και υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο Εργαστήρι Πειραματικής σκηνής της Τέχνης Θεσ/νίκης και στη Νομική Σχολή Κομοτηνής.

Ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη συμμετείχε στις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής: ‘’Η Αλίκη όχι στη χώρα των θαυμάτων’’ Ν. Φο-Φ. Ράμε (σκην. Δ. Παπασταμάτης.), ‘’Το Έπος του Βασιλιά Υμπύ’’ Π. Μάρκαρη (σκην. Δημ.Παπασταμάτης) και στην Πειραματική Σκηνή:‘’Φτερά Μπεκάτσας’’ του Θανάση Βαλτινού (σκην. Πέτρ. Ζηβανού), ‘’Η νύχτα των δολοφόνων’’ του Χοσέ Τριάνα (σκην. Β.Οικονόμου), ‘’Έψιλον, όπως Έρωτας’’ της ίδιας (σκην. Β. Οικονόμου) και στον ‘’ΜΥΛΟ’’ Θες/νίκης. Έκανε παραστάσεις με την ομάδα Menestrelli και με τον ποντιακό σύλλογο Wiesbaden Γερμανίας. Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: ‘’Αιδίων Μονόλογοι’’ (ιβ. Ενσλερ), και ‘’Εβραία’’ (Μπ. Μπρεχτ) καθώς είχε και τη σκηνοθετική επιμέλεια του μουσικού προγράμματος της Κρινιώς Νικολάου (Zoom 2005). Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Δ. Καρατζιά στον Πολυχώρο Vault στις παραστάσεις Η μαμά μου Ποτέ δεν Πεθαίνει της Claire Castillon (σεζόν 2011-12, 2012-13) και Πνιγμονή (Βασισμένη στο σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα του F.G.Lorca) και τα δύο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές "Λούφα και παραλλαγή (2006)" στη ΝΕΤ, "Ο άγγελός μου ο διάβολός μου (2008)" στον Alpha, και, "Οι άσφαιροι (2015)" στον Alpha, καθώς και στη κωμική τηλεταινία "Ο συμπέθερος ο Αθανάσης (2004)" στο Sigma TV.

Το 2009 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική της συλλογή «Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο» (εκδ. ΑΠΟΠΕΙΡΑ), η οποία εξαντλήθηκε από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας της, ενώ το 2014 θα κυκλοφορήσει η επόμενη με την συμμετοχή διάφορων καλλιτεχνών όπως της Ν. Μποφίλιου, Λ. Φωτοπούλου, Γ. Ξανθούλη, Σ. Ορνεράκη, Μ. Κανά και άλλων…Προσθήκη νέας απάντησης