Ιόλη Ανδρεάδη Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Ιόλης Ανδρεάδη;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Ιόλη Ανδρεάδη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε σκηνοθεσία στη RADA και το King’s College London, στο οποίο ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή γύρω από το Θέατρο και την Τελετουργία, ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης (2003), του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (2005) και σπούδασε Πολιτιστική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (MA).

Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από είκοσι παραγωγές σε Αθήνα, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Βερολίνο και Νέα Υόρκη. Είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς πλατφόρμας σκηνοθετών «World Wilde Lab», η οποία δημιουργήθηκε στο Watermill Center του Robert Wilson το 2011 και της οποίας διετέλεσε διευθύντρια το 2013. Το 2005 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νέα θεατρική συγγραφέας. Έχει τιμηθεί με χορηγίες και υποτροφίες από τα ιδρύματα: Αλεξάνδρος Σ. Ωνάσης, Σταύρος Νιάρχος, Ιωάννης Φ. Κωστοπούλος και από το πρόγραμμα Fulbright for Artists.

Το 2013 έγραψε και σκηνοθέτησε την παράσταση «Κασσία» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων της Αθήνας, σκηνοθέτησε το ανέκδοτο έργο «Interrogation» της Yasmine Van Wilt στη Σίφνο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Youth In Action» και ανέβασε, σε συσκηνοθεσία με τον αμερικανό σκηνοθέτη Jay Stern, τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου σε διασκευή Meg S. Lawless, στο «World Wide Lab Festival 2013» της Νέας Υόρκης.

Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.Προσθήκη νέας απάντησης