Χρυστάλλα Καλλένου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της κύπριας ηθοποιού Χρυστάλλα Καλλένου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Χρυστάλλα Καλλένου γεννήθηκε αλλά ζει και εργάζεται στην Λάρνακα. Έχω ρίζες από την Ορμήδεια (ο πατέρας της) κι από το κατεχόμενο Πατρίκι (η μητέρα της). Έχω δύο αδερφούς και δύο αδερφές.

Από το 2008 έως το 2012 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Ναύπλιο), στην Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και τελείωσα «Θεατρολόγος με ειδικότητα στην Υποκριτική και στην Σκηνοθεσία». Από το 2012 έως το 2015 φοίτησε στην Δραματική Σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» και πήρε το Δίπλωμα Υποκριτικής.

Επίσης, από την ηλικία των εφτά μέχρι και τα δεκαοκτώ της, το δεύτερο σπίτι της ήταν η Σχολή Μπαλέτου της Φαίδρας Καραβοκύρη Ζένιου.

Έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 2006, όταν συμμετείχε στην Θεατρική Παράσταση του Θεάτρου Σκάλα «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του κ. Ανδρέα Μελέκη. Στην παράσταση αυτή έπαιζαν πολύ αξιόλογοι ηθοποιοί όπως ο Κώστας Καζάκας, ο Λώρης Λοϊζίδης, η Παρασκευή Αναστασίου, ο Πέτρος Φιλίππου, η Άννα Σκορδή, η Χάρις Πισσουρίου, η Μόνικα Μελέκη, ο Ανδρέας Μελέκης, ο Νίκανδρος Σαββίδης και ο Ηλίας Ηρακλέους.

Το 2016 κάνει και το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην τηλεόραση, ως Μαρία, στη δραματική σειρά του Ant1 Κύπρου "Τα 5 κλειδιά", σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και Κώστα Χριστοφόρου.

periergos.gr

 

 

 

 Προσθήκη νέας απάντησης