Χρήστος Σπανός Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Χρήστου Σπανού.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Χρήστος Σπανός γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου του 1974 στην Αθήνα, και είναι ηθοποιός. Αποφοίτησε το 1997 από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου την περίοδο 1993-1994 καθώς και με τον Μίνω Βολανάκη (το καλοκαίρι του 1994). Επιπλέον έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεωρίας-αρμονίας και τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο.

Ο Χρήστος, έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό μέσα από τον ρόλο του ως Ερμής στην οικογενειακή κωμική σειρά του ΑΝΤ1 "Άκρως οικογενειακόν (2001)", δίπλα στον Γιάννη Μπέζο. Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο όμως το έκανε το 1998 στη σειρά "Καλημέρα Ζωή" του Νίκου Φώσκολου. Αργότερα τον είδαμε σε ένα διαφορετικό ρόλο, στους "10 Μικρούς Μήτσους" του Λάκη Λαζόπουλου. Στην συνέχεια πρωταγωνίστησε σε πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων ο "Κόκκινος κύκλος", οι "7 Θανάσιμες Πεθερές", το "Safe Sex", "Μια στιγμή 2 ζωές", "Πίσω στο σπίτι", και πιο πρόσφατα "Το σπίτι της Έμμας (2013)", "Καλές δουλειές (2014)", "Μη με σκας! (2015)", κ.α.

 

Παράλληλα με την τηλεόραση, έχει πρωταγωνιστήσει σε σπουδαίες παραστάσεις στην Επίδαυρο όπως: "Αχαρνής" το 1995, "Λυσιστράτη" το 2002, "Σκηνοβάτης" το 2011 και "Νεφέλες" το 2012. Σημαντική όμως είναι και η πορεία του στα θεατρικά μιούζικαλ, αφού τον απολαύσαμε σε κάποιες από τις μεγαλύτερες παραγωγές, όπως ο "Βιολιστής στη στέγη", "Chicago", "Δύο τρελοί - τρελοί παραγωγοί", "Θα σε πάρω να φύγουμε", "Μερικοί το προτιμούν καυτό" και "Ποια Ελένη".

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης